Slana pita od lisnatog testa koja osvaja na prvi zalogaj, a sprema se za 20 minuta
Za brzi ručak ili večeru predlažemo vam slanu pitu koja kombinuje krem sir sa začinskim biljem, narendanu gaudu i cherry paradajz prepolovljen i začinjen sa malo soli i bibera.
Ukusna slana pita od lisnatog testa može se ispeći za svega 20-ak minuta, posebno ako u frižideru imate kupovno testo koje ste potpuno odmrznuli.
Da biste piti dodali dodatnu aromu, poslužite je sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta, dok će joj sveži listići bosiljka dati osvežavajuću notu.
Pita od lisnatog testa, sira i cherry paradajza – sastojci:
1 paket lisnatog testa
300 g cherry paradajza
200 g narendane gaude
150 g krem sira sa začinskim biljem
sveži bosiljak po želji
ekstra devičansko maslinovo ulje po želji
balzamiko sirće po želji
so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 °C.
Odmrznite lisnato testo i razvucite ga u pravougaoni oblik veličine pleha u kojem ćete peći pitu. Sredinu testa lagano izbockajte viljuškom, a rubove ostavite netaknute oko 1–1,5 cm kako bi se testo lepo diglo i formiralo koricu.
Premažite krem sir po celoj dužini ispikanog testa, a preko njega pospite narendanu gaudu. Na sir rasporedite prepolovljene cherry paradajze začinjene sa malo soli i bibera.
Ovako pripremljenu pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20–25 minuta, dok ne bude potpuno pečena. Pazite jer lisnato testo lako može da pregori.
Pečenu pitu poslužite sa sveže naseckanim listićima bosiljka i po želji sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i balzamiko sirćeta.
Prijatno!
(Ona.rs/Punkufer)