Ukusni domaći paprikaš: Jednostavan recept za sočno meso i povrće koji podseća na bakinu kuhinju

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Foto: Shutterstock

Paprikaš je jedno od onih jela koja nas podsećaju na mirise detinjstva i domaću bakinu kuhinju. Sa bogatim sosom i sočnim komadima mesa i krompira, ovo je domaće jelo koje ne gubi na popularnosti. Intenzivan ukus ovog jela vrlo brzo će vam ugrejati dušu, a recept za paprikaš je više nego jednostavan.

Sastojci za paprikaš:

  • 2 batka i karabatka
  • 3 krompira
  • 1 praziluk
  • 2 šargarepe
  • 3 oljuštena paradajza
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • so
  • biber
  • ulje
  • peršun

Priprema paprikaša:

Povrće isecite na kolutove ili kockice. Sve sem krompira dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja. Batak i karabatak skuvajte u posoljenoj vodi (za zdraviju varijantu), a možete ih i kratko prodinstati (za ukusniju varijantu).

Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.

Nalijte vodu da ogrezne, ubacite komade mesa koje možete i da prepolovite i kuvajte oko pola sata. Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.

Prijatno!

(Ona.rs)