Ukusni domaći paprikaš: Jednostavan recept za sočno meso i povrće koji podseća na bakinu kuhinju
Paprikaš je jedno od onih jela koja nas podsećaju na mirise detinjstva i domaću bakinu kuhinju. Sa bogatim sosom i sočnim komadima mesa i krompira, ovo je domaće jelo koje ne gubi na popularnosti. Intenzivan ukus ovog jela vrlo brzo će vam ugrejati dušu, a recept za paprikaš je više nego jednostavan.
Sastojci za paprikaš:
- 2 batka i karabatka
- 3 krompira
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 3 oljuštena paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema paprikaša:
Povrće isecite na kolutove ili kockice. Sve sem krompira dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja. Batak i karabatak skuvajte u posoljenoj vodi (za zdraviju varijantu), a možete ih i kratko prodinstati (za ukusniju varijantu).
Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.
Nalijte vodu da ogrezne, ubacite komade mesa koje možete i da prepolovite i kuvajte oko pola sata. Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.
Prijatno!
(Ona.rs)