Rodila je dete u 51. i ima poruku za sve žene: "Kasno sam našla muža, a treća trudnoća mi je bila najlakša"

N. K.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Želim da dam nadu ženama svih uzrasta koje se možda bore da imaju porodicu"

Žena iz Južnog Teksasa postala je viralna na "TikTok" platformi kada je podelila svoju priču o trudnoći u 50. godini i porođaju u 51. Grejs Kolins kaže u ekskluzivnom intervjuu za "People" magazin da je u svoju treću trudnoću ušla "pažljivo", osiguravajući da je dovoljno zdrava pre nego što je bila podvrgnuta tretmanima vantelesne oplodnje (IVF).

- Ne bih rekla da sam ušla sa oklevanjem, ali sam svakako pristupila pažjivo - kaže mama troje dece i dodaje:

- Uverila sam se da imam zdrave osnovne vrednosti, te sam otišla na mamografiju, kolonoskopiju, papa test, ehokardiogram, pregled krvi, itd. Takođe sam se trudila da imam zdravu težinu i da budem aktivna. Imam još dvoje dece i sve moje trudnoće su imale neke prepreke. Možda je moje telo tek sada shvatilo kako da se izbori sa drugim stanjem, ali bila sam umornija tokom prve i druge trudnoće, nego sad sa 50 godina.

Grejs ističe da ovo nije bilo spontano začeće i da se dugo trudila da zatrudni. Muža je upoznala tek sa 40 godina, tako da je kasno počela. Prvo dete, ćerku, dobila je u 44. godini, a drugo, takođe ćerku, u 46. Zatim je, u 50. godini, ponovo zatrudnela.

- Znam da nije česta stvar imati bebe ovako kasno u životu, ali želim da dam nadu ženama svih uzrasta koje se možda bore da imaju porodicu.

(Ona.rs)