• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Katarina Subotić: Poznajem puno žena-heroja, kojima se divim i na koje se ugledam

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Jaka žena je sestra, majka, tetka, šef, koleginica, prijateljica… Ona koja uspeva da svakog dana uradi nešto i za sebe"

  • 0
Katarina Subotić Foto: Miloš Nadaždin

Katarina Subotić, izvršna direktorka za prodaju u Telekomu Srbija, više od 20 godina je u telekomunikacijama. Na pitanje šta je to što je najviše privlači u ovoj oblasti i što joj i danas čini profesionalno zadovoljstvo, bez dileme odgovara:

Dinamičnost na prvom mestu i svi izazovi koje donose stalne promene. Telekomunikacije su neodvojiv deo svih nas, bez njih ne možemo i sjajno je kada ste deo tima koji svakog dana oseća svoju svrhu i smisao svega što radi. Zadovoljstvo su i nove vrednosti koje pokreću milione naših korisnika i čine da uvek budu povezani.

Kroz različite liderske pozicije naučila je mnogo o radu sa ljudima, posebno o osnovnim osobinama lidera.

- Za lidera je najvažnije da stvori poverenje u radu sa ljudima. Kada imate takav temelj, sve ima smisla. Teški zadaci, prepreke i izazovi kroz koje idemo zajedno za mene i ljude oko mene su uvek deo puta do uspeha. Moja uloga lidera je da što bolje poznajem ljude, da im budem insipracija, podrška i da veruju da sve možemo zajedno - objašnjava Katarina Subotić i dodaje:

- Teške odluke uvek donosim tako što pažljivo razmatram iz više uglova, vodeći se razmišljanjem na koji način bi neko koga ja vidim kao lidera i inspiraciju postupio.

Kada je položaj žena u biznisu u pitanju, gde smo danas u odnosu na nekadašnju veliku borbu žena da dostignu iste uslove rada kao muškarci, Katarina odgovara:

- Sigurno da smo mnogo napredovali kroz istoriju. Imamo toliko inspirativnih primera žena koje su doprinele našem boljem položaju danas. Ja u svom okruženju poznajem puno žena-heroja, kojima se divim i na koje se ugledam. Iz mog iskustva, ne delim ljude na žene i muškarce. Jedina razlika je da li delimo iste vrednosti. Da li je neko pošten, vredan, spreman da pomogne i da učini nešto za svoje okruženje.

Tako smatra da je imala i sreću da nije bila u poziciji da ima lošije uslove u odnosu na druge. Trudi se, kaže, se da se nikada ne upoređuje sa drugim. Uvek je usmerena šta ona može da uradi drugačije, šta se promenilo u odnosu nekada i sada. Lična očekivanja su i više nego dovoljan izazov, ističe.

Na pitanje šta je za nju jaka žena, Katarina ističe:

- Jaka žena je sestra, majka, tetka, šef, koleginica, prijateljica… Ona koja uspeva da svakog dana uradi nešto i za sebe. Kad je zaista teško, žena-heroj uspeva da ostane odana vrednostima u koje veruje i da brigu oboji humorom. Preporučujem svima da radimo na svom ličnom sistemu odbrane, kako da se osnažimo i odbranimo od svih teških situacija.

U moru poslovnih i životnih obaveza važno je sačuvati lični balans, a upitana u čemu je njena formula, kaže:

- Često se šalim da nema balansa. Ako razmišljamo na duže staze, svesni smo da uvek ima uspona i padova i na neki način to pravi ravnotežu. Svako od nas treba da traži u sebi i svom okruženju motivaciju. Za mene je to moja porodica i prijatelji, oni su ti koji mi pomažu da održim balans. Sitni mali dogovori da jednom nedeljno uradim nešto novo, da odem sa prijateljicom u pozorište ili pobedim muža u jambu za mene su savršen balans.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Najpoznatija aktivistkinja na svetu Erin Brokovič savetuje: Krenite od samog sebe

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka