• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedno veliko priznanje za Telekom Srbiju: Aleksandra Martinović član "Emi Internešnal"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova organizacija dva puta godišnje dodeljuje prestižne nagrade (Emmy Awards, International Emmy Awards) za najbolja TV i producentska ostvarenja na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država i na internacionalnom nivou

  • 0
Aleksandra Martinović Foto: Miloš Nadaždin

Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija, postala je član eminentne organizacije „Emi Internešnal“ koja je deo američke Emi (Emmy) organizacije koja okuplja vodeće profesionalce i kompanije iz produkcije igranog sadržaja i televizije. Ova organizacija dva puta godišnje dodeljuje prestižne nagrade (Emmy Awards, International Emmy Awards) za najbolja TV i producentska ostvarenja na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država i na internacionalnom nivou.

- Članstvo Telekoma Srbija u međunarodnoj i svetski priznatoj organizaciji EMMY International je posebna čast, prilika i potvrda da je Telekom Srbija sa svojim timom prepoznat kao značajan kreator kvalitetnog i autentičnog sadržaja u ovom delu Evrope. U poslednjih pet godina Telekom Srbija je proizveo preko 100 naslova i na taj način kreirao novu istoriju i bazu srpske kinematografije koja je svoje gledaoce pronašla u preko 30 zemalja širom sveta. Dokaz profesionalnosti i posvećenosti našeg kreativnog ali i prodajnog tima je ostvarena saradnja sa nekim od najvećih distributerskih kuća kao što su Beta film, Mediwan, HBO max, Disney plus koji su kupili naše naslove kao i realizovana saradnja na seriji SCAR sa vodećim španskim igračima na polju produkcije igranog sadržaja kao što je TV Espana, Amazon Prime i Plano e Plano - izjavila je Aleksandra Martinović povodom članstva u ovoj eminentnoj organizaciji i dodala:

- Članstvo u EMMY organizaciji nam daje priliku da razmenimo i predstavimo strateške projekte koji su pred nama, a koji uključuju rad celokupne kreativne scene Srbije. Kroz prodor Telekoma Srbija na evropsku i svetsku scenu, pravi se prilika za internacionalizaciju naše celokupne kreativne i kinematografske industrije. Godina 2024. će biti značajna u premijernom prikazivanju naslova kao što su: Volja sinovljeva, Kruna, Megdan, Ringišpil, Konstantinovo raskršće i mnogi drugi, koji će kroz ovakve saradnje i svetske pozornice imati mogućnost da se predstave.

Međunarodna akademija televizijskih umetnosti i nauka organizuje niz poslovnih, mrežnih i društvenih događaja za članove širom sveta. Sastanci odbora i članova održavaju se tri do četiri puta godišnje i pružaju priliku da se članovi povežu sa svojim međunarodnim kolegama iz vodećih producentskih i distributivnih kompanija i televizijskih kanala širom sveta. To praktično znači da će Telekom Srbija biti deo svetskih predstavnika i profesionalaca iz sveta kinematografije sa kojima će se razmenjivati ideje i projekti, što će doprineti dodatnom pozicioniranju Srbije i Telekoma Srbija na globalnoj mapi produkcije igranog sadržaja.

(Ona.rs/Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Predsednica AIDA i međunarodni sudija Saša Jeremić otkriva sve o sportu - ronjenje na dah

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Budi jaka