• 4

Vreme čitanja: oko 3 min.

"U mojoj kući žene ne sede i ne jedu sa muškarcima za stolom": Saša podelio užasno iskustvo, a onda uradio ovo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ističe da je pre svega čovek i da nije mogao da dođe sebi zbog gazdinih reči

  • 4

Saša je vodoinstalater koji na svojim društvenim mrežama često podeli svoja razmišljanja, stavove, a odnedavno i iskustva sa posla.

Naime, jedna priča je šokirala korisnike "Tiktoka", a i nas, a sve počinje kada je Saša sa svojim kolegom ugovorio novi posao. 

Kako kaže u snimku, sve je teklo i bolje nego inače - posao je ugovoren brzo, a čovek koji ga je pozvao nije imao tračka sumnje u njegov rad, zbog čega nije ni pitao koja je cena. No, sve je krenulo nizbrdo kada ga je porodica pozvala da ujutru zajedno doručkuju, pa da nakon jela nastave sa radom. 

- Desilo se par puta da sam napustio posao i da nisam završio. Ali ima jedan slučaj koji je onako, jako težak bio za mene i koji mi je ostao urezan u sećanju - opisao je u samom početku Saša.

Naime, ušao je u trpezariju koja je imala ogroman sto, na čelu kog je sedeo gazda. Do njega su sedela njegova dva sina, dva unuka, a sa druge strane su seli Saša i njegov kolega. U uglu, kako dalje opisuje vodoinstalater, stajala je gazdina supruga sa dve snaje i naslonjena na sto stoji njegova mala unuka. 

- Ja kažem devojčici: "Sine, ajde dođi sa nama da doručkuješ". Ona prvo ćuti. Ja joj ponovo isto kažem, a ona odgovara: "Neka, ja ću posle. Mi ćemo posle da jedemo" - prepirčava Saša.

Na to, devojčici je rekao da su joj braća već sela i ponovo je ljubazno pozvao da im se pridruži. No, u tom momentu, gazda koji je sedeo do njega, odgovara na Sašine pozive i navodi sledeće:

- Slušaj majstore, u ovoj kući sam ja gazda, ja se pitam i ja donosim pravila. Žene ne sede i ne jedu zajedno sa muškarcima za stolom - navodi Saša.

@vodoinstaler1701 ZENA NIJE DOSTOJNA DA SEDI I RUCA SA TOBOM ??? ZENA KOJA TI JE DVA SINA RODILA ??? #vodoinstalatersasa #balkanskapravila #balkan #zene #muskarci #ravnopravnost #verovaliiline ♬ original sound - VODOINSTALATER SASA

Majstor mu nije prećutao i počeo je raspravu:

- Rekao sam mu: "Kao prvo, ona nije žena, ovo je devojčica od šest-sedam godina. Kao drugo, šta želiš da kažeš? Da žene nisu dostojne da sede sa muškarcima da jedu, je l' to želiš da mi kažeš?", na šta mi je on rekao da upravo to želi da mi kaže.

"Prijatelju, tvoja žena, ova koja je ovde i koja ti je rodila ova dva sina koji su kao od brega odvaljeni, lepi momci, ona nije dostojna da sedi sa tobom i jede za stolom? Ni tvoje dve snaje nisu, što su ti unuke podarile, ni one nisu dostojne?" - na sve je dobio odgovor "ne", te je gazda nastavio sa svojim uverenjem i naveo: 

- Žene su uvek ispod nas, zapamti to. 

Saša je odlučio da ovaj neugodan razgovor privede kraju dostojanstveno i pošteno. Gazdi je rekao sledeće:

- Prijatelju, ako one nisu dostojne da sede za stolom sa nama, onda ni ja ni moj kolega nismo dostojni. To je sve što imam da ti kažem - rekao je vodoinstalater i ustao od stola sa kolegom. Spakovali su alat, vratili u automobil, ostavili sve i otišli.

- Ja nisam mogao da dođem sebi. Nisam mogao da verujem da čovek tako nešto pomisli, a ne da kaže u 21. veku. Ne radi se ni o kakvoj ravnopravnosti polova, ovde je reč o jednom degradiranju, ponižavanju, omalovažavanju, ne znam ni ja kako bih rekao - za kraj je izgovorio Saša.

Možda Saša za kraj "ne zna kako bi rekao" ili opisao, ali to je učinio baš kako treba i jeste - omalovažavajuće, degradirajuće i ponižavajuće. 

Iako su komentari puni podrške i pohvala za ovog poštenog čoveka, jedan komentar je upravo pogodio u srž, ističući jedno: "Mnogi bi prećutali". 

Na to je Saša odgovorio:

- Nisam mogao. Emocije su me savladale. Jesam majstor, ali pre svega čovek.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovanka je već 11 godina vulkanizerka: “Ruke se operu, obraz nikad”

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Budi jaka

Komentari

  • Zorka

    16. septembar 2024. | 13:26

    Za ljude kao što je ovaj majstor uvek će biti posla, jer on je pre svega čovek, a o ovom drugom liku ne treba trošiti reči on je jednostavno ne čovek.

    Podelite komentar

  • Vodolijax

    16. septembar 2024. | 11:49

    Ti majstore u Saudijskoj Arabiji ne bi imao posla....

    Podelite komentar

  • Shampita

    16. septembar 2024. | 15:36

    Ima smisla da se zauzme za žensko detence od 8-9 god a za ostale ne. "Gazdina" žena je znala za koga se udaje, znala je i prihvatila da bude drugog reda. Isto važi i za snaje. Ako neko dobrovoljno želi da bude manje vredan....why not.

    Podelite komentar