Hrskava pečena leblebija: Grickalica koju možete jesti bez griže savesti

   ≫ 
  • 0

Kada govorimo o grickalicama, obično nam na pamet padaju čipsevi, peciva i druge masne, slasne i slane stvarčice. Ovo su dodatne kalorije koje unosimo neprimetno, uz gledanje televizije, nekog filma ili uz društvene igre. Jedan su od krivaca za bolest današnjice: gojaznost.

Industrijske grickalice sadrže veoma visok procenat soli, a osim velikog broja nepotrebnih kalorija, nemaju nikakvu nutritivnu vrednost.

Zbog toga je dobro uvek naći zamenu, te se ne morate odreći omiljene aktivnosti uz uživanje, a pri tom sebe ne opteretiti nepotrebno velikim brojem kalorija.

Kao spas dolaze leblebije, prava riznica minerala, vitamina i vlakana. 

Potrebno je: 

  • 400 g leblebije (1 konzerva)
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica dimljene paprike u prahu
  • prstohvat čilija
  • 1 kašičica belog luka u prahu

Leblebije procedite i prosušite zrna na papirnom ubrusu.

U činiju dodajte maslinovo ulje i začine po izboru, a onda i prosušene leblebije.

Rasporedite ih u jednom sloju na plehu obloženom papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Na Jeleninom TikTiku se okupilo preko 20.000 žena koje imaju strah od vožnje

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje