• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zahvaljujući "lenjoj dijeti" smršala je 25 kg za 8 meseci: "Jela sam čak i brzu hranu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Punih 10 godina mučila se sa viškom kilograma, kaže da je isprobala sve moguće dijete, ali joj je, kako ističe, samo ova donela željene rezultate

  • 0

Meg (30) je veliki deo života bila na raznoraznim dijetama. Punih 10 godina pokušavala je da smrša, a onda je, kaže, shvatila da uspeh leži u kalorijskom deficitu.

Da bi izgubila višak kilograma, Meg je počela da unosi manji broj kalorija od onog koji potroši na dnevnoj bazi i, očekivano, počela je da mršavi, piše "Daily Mail".

Interesantno je, ističe Meg, da je u toku dijete koja je trajala osam meseci jela i takozvanu brzu hranu - hamburger, sosove i pice koje nutricionisti ne preporučuju. Za to vreme izgubila je 25 kilograma.

I danas se hrani na isti način: uživa u brzoj hrani, ali strogo pazi da ostane u kalorijskom deficitu, jer želi još da smrša.

- Vodim računa da unesem manje kalorija nego što moje telo sagoreva u toku dana - kaže Meg.

Ona je na društvenoj mreži “TikTok” podelila fotografije pre nego što je počela da se pridržava kalorijskog deficita i osam meseci posle, a zbog transformacije je dobila samo reči hvale.

- Uvek je pravi trenutak da uzmemo svoj život u svoje ruke i da napravimo promene o kojima maštamo - kategorična je Meg koja je svoj režim ishrane nazvala "lenjom dijetom", jer ne vežba i ne posvećuje vreme pripremi obroka.

Njeni pratioci su ispod snimaka ostavljali komentare, tvrdeći da je kalorijski deficit garancija gubitka viška kilograma.

- Potpuno se slažem sa tvojom pričom o kalorijskom deficitu. Nema ograničenja u ishrani, a kilogrami odlaze - napisala je jedna devojka.

- Ne lišavam sebe da jedem ono što želim, ali takođe ne jedem previše i trudim se da budem fizički aktivna - napisala je druga.

- Kalorijski deficit je jedini način da smršate - prokomentarisala je treća pratiteljka.

Šta kažu stručnjaci

Nutricionisti se, pak, ne bi sasvim složili sa ovom trvdnjom.

- Za zdravo i bezbedno mršavljenje važno je da unosimo namirnice iz svih grupa, ali dobro izbalansirane i u manjim količinama - kaže za Ona.rs nutricionista Dušanka Lacmanović i dodaje:

- Nema sumnje da ćete smršati ako unosite manje kalorija nego što ih potrošite na dnevnoj bazi. Ali, važno je i iz kojih izvora dolaze te kalorije. Ako ne unosite dovoljno proteina, a u kalorijskom deficitu ste, činjenica je da će vaga pokazati manji broj kilograma, ali nećete izgledati fit. Cilj mršavljenja je gubitak viška masnih naslaga, a ne gubitak mišića, što se događa kad ne unosimo dovoljno proteina. Pored toga, vežbanje je neophodno, kako u periodu restriktivnog režima ishrane, tako i kasnije. Ono bi trebalo da bude sastavni deo života.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Nataša je krenula na dijetu kad su joj pukle pantalone: "Čuvam ih, da me podsete koliko sam smršala"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje