• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako želite da smršate, onda ovu zdravu i pametnu naviku treba da usvojite

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nema ništa jednostavnije od ovoga, a može vam mnogo koristiti

  • 1
fitnes, mršavljenje, trening Foto: Shutterstock/Dean Drobot

Kada je u pitanju gubitak težine, odmah nam na pamet padaju vežbe, teretana i izgladnjivanje. Ništa ne treba siliti, niti menjati navike odjednom. Put ka zdravim navikama popločan je konstantnim učenjem, osluškivanjem esencijalnih telesnih potreba i istrajnošću.

Istina je da je korigovanje ishrane jako bitno u postizanju idealne kilaže kao i fizička aktivnost, ali jedna stvar vam u svemu tome može dosta pomoći. Verovatno mislite da je nešto mnogo teško, ali kao što smo već rekli, treba početi od malih stvari i naučiti koliko toga dobrog mogu da nam donesu.

Uzmimo za primer redovno i dovoljno unošenje vode, kako piše i predlaže "Newsweek".

Naime, 2013. godine sprovedena je studija u kojoj je od 50 žena sa prekomernom težinom traženo da popiju 500 ml vode pre svakog obroka, dakle doručka, ručka i večere u periodu od osam nedelja. Kad se svede matematika, to je litar i po vode po danu. Rezultati su pokazali da je time došlo do smanjenja telesne težine.

Priznaćete da mnogi od nas i nemaju neku učestalu naviku da posežu za čašom ili flašom vode sve dok ne osetimo žeđ. Ukoliko spadate u ovu grupu ljudi, onda se potrudite da pijenje vode unesete u svoju rutinu.

Da biste se lakše pokrenuli po tom pitanju, ubacite komad nekog voća u vodu i tako ćete unositi i određene vitamine. To mogu biti jabuka, banana, kruška, limun, limeta ili bilo koje drugo voće koje želite.

Ono što vam dodatno može pomoći u smanjenju kilaže je i tanjir supe pre večere. Ako baš ne možete da se odreknete kasnog obroka, onda pre njega pojedite dobar tanjir supe koji će vas zasititi i automatski ćete manje večere pojesti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe za nadlaktice, ramena i grudi: Kućni trening za zatezanje gornjeg dela tela

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    25. oktobar 2023. | 09:27

    pola sata pre jela i pola sata posle jela nebi trebalo da se konzumira voda ni bilo koje drugo piće.

    Podelite komentar