• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog korišćenja tuđeg brijača zamalo stradao: Teška infekcija mu je stvorila rane po licu

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nažalost, lekovi nisu imali efekta, a stanje ovog momka je počelo dalje da se pogoršava

  • 0

Čuli ste za osip od brijanja, ali da to može da vas košta zdravlja - sigurno niste. Održavanje higijene brijača je vrlo važno, kao i mesto na kojem ga čuvate, a ono što je najbitnije - ne smete ni sa kim da ga delite.

Jedan korisnik društvene mreže "TikTok"  podelio je u aprilu niz viralnih video-zapisa u kojima je ispričao kako je zamalo stradao zbog infekcije uzrokovane bakterijom.

- Imam ove duboke pustule i čireve na bradi i duž vilice - rekao je 24-godišnji Nik Holterman o infekciji koja je počela bezazleno nakon što se obrijao brijačem svog cimera.

Nekoliko dana kasnije dobio je infekciju gornjih disajnih puteva, dok su mu na bradi izbile kvrge koje su ličile na ujede pauka.

Holterman je odmah požurio kod svog lekara opšte prakse, koji mu je prepisao antibiotike. Nažalost, lekovi nisu imali efekta, a stanje ovog momka je počelo dalje da se pogoršava.

Kada su čirevi narasli, ponovo je otišao kod doktora, koji ga je testirao na sve, od kovida-19 do streptokoka. Rezultati su bili negativni, nakon čega mu je dijagnostikovan impetigo, veoma zarazna infekcija kože, koja je bila izazvana ili stafilokokom otpornim na antibiotike ili streptokokom otpornim na antibiotike.

Iako generalno nije opasan, impetigo može da izazove oštećenje bubrega, pa čak i potencijalno po život opasan celulitis ako se ne leči. Holtermanu je kasnije prepisana kombinacija dva antibiotika, koja je raščistila infekciju - uprkos tome što mu je terapija izazivala mučninu.

Nakon što je preživeo probleme sa stomakom koje je dobio od terapije, objavio je video u kome apeluje na druge da nikako ne prave sličnu grešku.

@holterman #stitch with @melroseplaza ♬ original sound - Holty

- Samo želim da podsetim sve da ne dele svoje brijače ili da ne koriste brijače nasumičnih ljudi. Možete dobiti bakteriju otpornu na antibiotike koja jede meso, što je izuzetno bolno i zbog koje stalno curi gnoj - upozorio je Holterman u videu, koji trenutno ima skoro 10 miliona pregleda na "TikToku", prenosi "Post".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Žena bez nosa izgubila je svaku nadu, a onda joj se dogodio preokret života

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje