• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prespavala je let od Londona do Australije i razvila tromb u nozi: Kompresivne čarape i kretanje su važni

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nekretanje tokom dugog avionskog leta može biti izuzetno opasno

  • 0
Lois Chitticks Printskrin: TikTok/worldofloiss

Dvadesetšestogodišnja Luis Čitiks bila je uzbuđena što će se preseliti iz Londona u Australiju i prespavala je većinu dvadesetosatnog leta, 31. decembra 2023. Dva dana po dolasku u novo mesto stanovanja njeno levo potkoleno postalo je otečeno, „toplo“ na dodir, a Luis je osećala kao da je „istegla mišić“.

- Leva noga mi je bila toplija od desne i to me je toliko nerviralo da nisam mogla da zaspim. Tokom leta nisam uopšte ustala jer mi je bilo tako udobno na svom sedištu pored prolaza. Ustala sam jednom na kraju oba leta da bih koristila kupatilo - osim toga, samo sam spavala sve vreme.

Otac ju je upozoravao da nosi kompresivne čarape i da se često kreće, ali ona je ignorisala njegov savet. Nakon odlaska u bolnicu test krvi i ultrazvuk su potvrdili da ima duboku vensku trombozu - krvni ugrušak od četiri centimetra. Pošto je mlada i zdrava, lekari su preporučili da sačeka da se ugrušak sam rastvori.

- Rekli su da je to velika venska tromboza i da ću morati da budem oprezna narednih tri do šest meseci, kao i da ću možda morati da uzimam lekove za razređivanje krvi narednih godinu dana. Zabrinuta sam i osećam se glupo jer je samo trebalo da ustanem nekoliko puta - izjavila je Čitiksova, a prenosi "Dailymail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo hipnoterapiju i prenosimo vam utiske

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje