• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bila je posramljena u avionu, a onda je preokrenula život jednom aktivnošću: "Ne znam zašto je potcenjena"

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mama Di se celog života borila sa viškom kilograma, ali je uspela da se i izbori sa njim

  • 0
debela žena, sedište, avion Foto: Shutterstock/Parilov

Di Ukuncu (42) se celog svog života borila sa viškom kilograma. U jednom trenutku je imala i 108 kilograma, što je za nju bilo jako poražavajuće.

Ova mama dvoje dece se oslonila na brzu hranu, poput kebaba i pice za poneti, jer joj je to bilo najlakše da kupi deci s povratka s posla. Ujedno, kada je njen sin Oliver imao 17 godina, borio se sa određenim poremećajem što je kod nje izazvalo stres.

Međutim, kada je rešila da podvuče crtu?

To se dogodilo kada je letela avionom, a osoba koja je sedela do nje naglas uzviknula "Ne želim da sedim pored debele osobe".

- Kada sam ušla u avion, moje mesto je bilo između dve osobe. Međutim, osoba koja je sedela do prozora je pozvala stjuardesu da joj se požali kako samo zauzela njeno plaćeno mesto i da ne želi da sedi pored mene. To je bila najsramnija moja situacija - rekla je Di.

To je bio njen okidač. Tad je Di osetila sramotu i rešila da je krajnje vreme da se pokrene i to u bukvalnom smislu. Počela je da šeta i do 10.000 dnevno, a i promenila je svoju ishranu i počela da sprema hranu kod kuće. Ubrzo je primetila prve promene na telu.

Uz pomoć šetnje je izgubila 43 kilograma i oseća se fantastično. Ne odustaje od svog zacrtanog cilja - da bude zdrava, piše "Express".

- Šetanje je najfantastičnija vežba koju možete da uradite, a toliko je potcenjena. Otkad šetam, ne brinem ni o čemu. Rekla sam sebi da ću biti nova ja - rekla je Di.

Prošle godine je bila i učesnik polumaraton, a cilj joj je da se okuša i u ultramaratonu. Inače, napravila je grupu sa kojom organizuje pešačenja i za koju kaže da je svakim danom sve veća.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jelena je smršala 83 kg za 18 meseci: Sad pomaže drugima da zauvek izgube višak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje