• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Koliko ove žene imaju godina? One su mama i ćerka, fitnes duo koji pomera granice, starost je samo broj

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

One poručuju da ne mora da se počne u teretani. Možete početi kod kuće, malim koracima, kako one savetuju - povećanjem dnevnih koraka i postepenim uključivanjem osnovnih treninga snage u dnevnu rutinu

  • 0

Njihove godine ste sigurno promašili kada ste ugledali prvu fotografiju.

Mama samo što je napunila 92, a ćerka ima 60. Svoj negovan i snažan izgled duguju isključivo svakodnevnim fitnes rutinama koje se tiču dobre ishrane i treninga.

Dalis (60) je sertifikovani lični trener i fitnes instruktor sa više od 25 godina iskustva u fitnes industriji. Tokom svoje karijere, vodila je razne časove za sve nivoe fitnesa. Njena osnovna misija je da osnaži žene, posebno one u pre i post menopauzalnoj fazi, da daju prioritet svom zdravlju. Ona je inače i majka sedmoro dece, pa ističe da je vremenom razvila i izuzetne veštine upravljanja vremenom i multitaskinga, pa je uzevši u obzir svoje iskustvo kreirala i jednostavne rutine vežbanja kod kuće pogodne za sve.

Strastvena je u osnaživanju žena i želi da im pokaže na koje sve načine mogu da poboljšaju snagu, energiju, samopouzdanje i metabolizam kroz praktične fitnes rutine usred njihovog zauzetog rasporeda. Čvrsto veruje da je trening snage ključ za očuvanje mladosti.

Nepokolebljiva posvećenost njene 92-godišnje mame i disciplina su ono što i nju pokreće. Njena fizička snaga je svedočanstvo njene mentalne otpornosti.

I njena mama se slaže da je preuzimanje kontrole nad fizičkim blagostanjem ključno, bez obzira na godine.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Dalyce Radtke (@fit__momof7)

One poručuju da ne mora da se počne u teretani. Možete početi kod kuće, malim koracima, kako one savetuju - povećanjem dnevnih koraka i postepenim uključivanjem osnovnih treninga snage u dnevnu rutinu.

- Moja mama nije započela svoj fitnes put do 65. godine. Mali koraci vode do velikih dobitaka. Potraga za dobrim zdravljem, boljim osećanjem, izgradnjom snage i mišića - borba protiv bolesti je uvek vredna toga. Bez obzira na vaše godine.

Dalis na svojim mrežama često sa publikom deli kako to izgleda njena i mamina fitnes rutina i dan u teretani. Ljudima je teško da poveruju da njena mama ima dana preko 65, a Dalis bi dali najviše 40.

- Živimo odvojeno, u različitim gradovima, zapravo različitim zemljama - ona ​​je u Kanadi. Kad god je sa mnom, uživam u pomeranju njenih granica novim vežbama. Zapanjujuće je videti njene fizičke sposobnosti. Ona, pomalo bez napora, uspeva u svemu. Ovo jasno pokazuje da je starost samo broj. Ko bi rekao da 91-godišnjakinja može da zadrži takvu fleksibilnost i snagu. Pored ovih vežbi, moja mama ima posvećenu rutinu od tri-četiri dana nedeljno treninga snage i kardio treninga u svojoj lokalnoj teretani, naviku koju je dosledno održavala od svoje 65. godine. Njena posvećenost fitnesu je zaista izuzetna, dokazujući da je održavanje zdravlja i snage moguće u bilo kom uzrastu - napisala je Dalis krajem prošle godine o svojoj mami na "Instagram" profilu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za ruke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje