• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Izgubio sam 105 kilograma za dve godine na ovoj rizičnoj dijeti - uradio sam to za svoju ženu i buduće dete"

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Isak Kaldvel izgubio je polovinu svoje telesne težine zahvaljujući mesnoj dijeti

  • 0
Isaiah Caldwell Foto: Facebook/Isaiah Caldwell

Nakon što su ga lekari upozorili da bi njegova gojaznost mogla da mu napravi probleme sa plodnošću i mogućnošću da postane otac, novovenčani Isak Kaldvel izgubio je neverovatnih 105 kilograma za samo dve godine.

U trenutku kada je primio vest koja ga je iz korena promenila, Isak je imao imao 28 godina i 196 kilograma. Prebacivši se na veoma restriktivnu mesnu dijetu,koja se sastojala samo od mesa i drugih životinjskih proizvoda kao što su jaja i mlečni proizvodi, za dve godine izgubio je pola svoje težine.

Danas kaže da je srećan, zdrav i željan da nastavi da pokušava da dobije bebu sa suprugom Amandom (29).

-  Potomstvo je postalo naša opsesija i jako smo uzbuđeni zbog toga - rekao je Koldvel, kako prenosi NY Post, i dodao: - Počeli smo da pokušavamo godinu dana pre nego što sam posumnjao da imam nekih problema u pogledu plodnosi. Znao sam da, ako mogu nešto da učinim da nam dam šansu, uradiću to.

Koldvel je ubrzo potom započeo novu dijetu koja mu je promenila život, odrekavši se mnogih svojih omiljenih namirnica.

- Ljudi misle da u tome ima neke posebne magije. Ali, realnost je da se samo eliminiše prejedanje jer je zaista teško preterano jesti meso. Ovo je veoma restriktivna ishrana i verovatno nije za svakoga - priznao je Koldvel.

Nakon svega mesec dana, kada je počeo da jede bifteke i dimljena prsa, ovaj mladić je ostao "oduševljen" kada je shvatio da je već izgubio više od deset kilograma. Ohrabren rezultatom, odlučio je da se drži restriktivnog menija još mesec dana, izgubivši otprilike istu težinu. A zatim je odlučio da je to prava ishrana za njega.

- Osećao sam se neverovatno čak i nakon nedelju dana. Psihološki sam bio mnogo bolje, moja magla u mozgu je potpuno nestala. Osećao sam se milion puta bolje. Ali sam znao da neću moći zauvek da jedem samo meso - priseća se Koldvel.

Za deset meseci, izgubivši više od 50 kilograma, postepeno je ponovo uveo voće i mlečne proizvode u svoju dnevnu ishranu, i započeo treninge sa tegovima. Ubrzo je izgubio još 20 kilograma. Nastavljajući sa ishranom i vežbanjem, na kraju je stigao do 105 kilograma gubitka.

- Ako neko misli da možda ne može to da uradi, trebalo bi da zna da sam se i ja osećao baš tako. Delovalo mi je nemoguće i beznadežno, ali svi su sposobni za to - ističe Koldvel.

Dijeta "mesoždera" iako može da dovede do "gubitka težine, poboljšanja raspoloženja, kao i regulacije šećera u krvi“, stručnjaci Klivlendske klinike upozoravaju da ona, kao i druge dijete koje eliminišu čitave grupe hrane, nisu bezbedne za svakoga jer mogu da dovedu do nedostatka vlakana ili povećanog rizika od srčanih bolesti zbog konzumiranja toliko zasićenih masti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za jaka leđa i pravu kičmu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje