• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Maji je dijagnostikovan rak posle operacije abdomena: Tačno znam kako se Kejt Midlton oseća

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tridesetosmogodišnjoj ženi je rečeno da ima rak tek nakon operacije abdomena i razume, kaže, kako se princeza od Velsa trenutno oseća jer mlada, zdrava žena ne očekuje takvu dijagnozu

  • 1
Kejt Midlton Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Maja Kenedi je tridesetosmogodišnja žena kojoj je, kao i Kejt Midlton, rečeno da ipak boluje od raka dok se oporavlja od abdominalne operacije. Zato, tvrdi, u potpunosti razume kako se princeza od Velsa trenutno oseća.

Maja je imala operaciju abdomena u februaru kako bi joj uklonili masu za koju se prvobitno nije verovalo da je kancerogena - ali na njen šok, kasniji testovi su otkrili da, ipak, jeste. Nakon nekoliko teških i burnih meseci, Maji je rečeno da je trenutno bez raka.

Upravo iz tog iskustva ona izvlači zaključak da kao "mlada, zdrava žena" može da razume koliko takva vest "potrese" život i da  veoma saoseća sa princezom Kejt, koja je u petak objavila da su njeni testovi potvrdili rak posle abdominalne operacije koju je imala u januaru. Pre operacije, Kejt je rekla da lekari ne veruju da je njeno stanje kancerogeno.

Princeza od Velsa (42) nije precizirala koju vrstu raka ima, a Kensingtonska palata je saopštila da "neće deliti dalje privatne medicinske informacije" jer se Kejt fokusira na "potpuni oporavak", dok su mediji nastavili da analiziraju princezino zdravlje.

- Kao mlada i zdrava žena, nikada ne pomislite da će vam se tako nešto dogoditi. Imam mnogo empatije za ono kroz šta Kejt prolazi, to je veoma teško breme, bez obzira an to da li ste u očima javnosti - izjavila je Maja, kako prenosi "Mirror".

U decembru 2023. godine, Maja je patila od mučnine i promene u ponašanju njenih creva, što je lekar opšte prakse objasnio, iz prve, kao refluks kiseline. Ali dalji testovi otkrili su da mlada žena ima tumor u debelom crevu, zbog čega je, kao deo rutinske procedure, imala operaciju uklanjanje mase u februaru 2024. Specijalisti su, međutim, prvobitno mislili da Majin tumor nije kancerogen.

Ipak, nekoliko nedelja nakon operacije, biopsija tumora je pokazala da je kancerogen. Maji je rečeno da je to rak creva u prvoj fazi i da joj nije potrebna nikakva hemioterapija. Sada je u remisiji.

- Znala sam da nešto nije u redu, ali ne ne očekujete da će pronaći nešto tako. To je bio veliki šok za mene - opisala je Maja kako se osećala i dodala: - Sve se dogodilo tako brzo od decembra do marta. Potpuno je okupiralo moj život za veoma kratak period. Još mi je nadrealno da pomislim da sam imala rak.

Maja trenutno traži adekvatnu terapiju koja će joj pomoći da procesuira traume koje je iskusila i prolazi kroz sesije fizičke rehabilitacije kako bi povratila snagu.

- To je bila najteža stvar kroz koju sam morala da prođem - rekla je Maja, praveći paralelu između Kejtine postoperativne dijagnoze i njene: - Kada sam čula za Kejtinu operaciju abdomena, misli su mi bile uz nju. U to vreme nisu govorili ni da ja imam rak, baš kao što se i njoj dogodilo u početku.

U Kejtinoj zvaničnoj izjavi u petak, princeza je tražila "vreme, prostor i privatnost" dok završi lečenje.

- U ovom trenutku, takođe mislim na sve one čije je živote ugrozio rak. Za sve koji se suočavaju sa ovom bolešću, u bilo kom obliku, molim vas da ne gubite veru ili nadu. Niste sami - bila je princezina poruka.

Baš kao i princeza, i Maja želi da se podigne svesti o ranim znacima raka, jer "što pre ga uhvatite, to bolje". Zato upozorava ljude da "paze" na simptome raka creva, koje je ona lično iskusila, kao što su promene u ponašanju navika creva, krvarenje i bol u stomaku.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Princeza od Velsa objavila da je pod preventivnom hemioterapijom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Abdomen

    26. mart 2024. | 14:27

    Niko ne zna ni sta se tacno podrazumeva pod operacijom abdomena, a kamo li ostalo. Dovoljna je muka sto ima rak tako mlada i nerazumno je ocekivati da ispovedi sve detalje o svom telu bas svima. Uz to treba joj vremena da svari ono sto je zadesilo, da se pravi smirena i na pravi nacin, postepeno uvede decu u sve to. Jos uvek dobro izgleda jer je tek zapocela hemo.

    Podelite komentar