• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Otišla je u bolnicu zbog trovanja hranom, a na mozgu joj je "čučao" tumor star 30 godina

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ćerka je pokrenula fondaciju i kako bi prikupila novac sprema se da osvoji vrh Kilimandžara

  • 0
Bolnica Foto: Shutterstock

Ttereza Hardvik je uživala u odmoru u Francuskoj, kada se jednog dana njeno zdravstveno stanje naglo pogoršalo.

Otišla je na porodični odmor i nakon iskorišćenog dana u prirodi i bogatog ručka u restoranu, Terezi se slošilo.

- Nije bilo znakova upozorenja pre nego što sam se razbolela. Pošto je tog dana sve išlo kako treba, ali ne i posle ručka, zaključila sam da je u pitanju trovanje hranom - navodi Tereza, majka dvoje dece, za "NyPost".

Osim što je povraćala, govorila je i "gluposti", što je navelo njenog supruga Pola (56) da je hitno odveze u centralnu bolnicu. Kasnije je prebačena u bolnicu u Velikoj Britaniji.

Imala je napad u francuskoj bolnici i tada su lekari pronašli tumor na mozgu niskog stepena u njenom mozgu - koji je rastao čak 30 godina.

- Da se tog dana nisam razbolela, moj tumor bi još uvek mogao biti neotkriven.  Lekari misle da je moj mozak dobio "grč" od posledica trovanja hranom - navodi ona.

Srećom, njen tumor nije bio maligni i lekari su uspeli da ga hirurški uklone u avgustu 2019.

Tereza se dobro oporavlja, ali će morati da uradi skeniranje kako bi se uverili da se njen tumor neće vratiti.

- Osećam se kao da me je "Bog pogledao" što sam mogla da ga uklonim. Sada me redovno prate skenerima. Međutim, razumem da ne postoji samo jedno rešenje kada je u pitanju tumor na mozgu - kaže ona.

Njena 25-godišnja ćerka Ana velika je finansijska podrška svojoj majci i kako ju je pogodilo to da je mogla da ostane bez majke, odlučila je da se posveti skupljanju para za ljude sa tumorom na mozgu, kao i za svoju majku.

Ana je odlučila da se popne uz Kilimandžaro, ali ovoga puta skroz do vrha. Prethodni pokušaj bio je neuspešan, jer nije mogla da diše pravilno u jednom trenutku, pa su je smesta vratili.

Nada se da kada konačno osvoji vrh Kilimandžara, uspeće da da svoj udeo u istraživanju ove strašne dijagnoze.

- Kada je mojoj mami otkriven tumor, to je bilo najstrašnije vreme u mom životu i životu moje porodice. Hirurg je rekao da je tumor, koji je bio veličine 3,5 centimetara i da je rastao više od 30 godina. Na sreću, bio je benigni i uspešno je uklonjen nakon operacije.

Moja mama je najvažnija osoba u mom životu; ona je najnesebičnija i najbrižnija osoba, uprkos svemu kroz šta je prošla, izašla je jača nego ikad i tako sam ponosna na nju. Sada je moje vreme da je učinim ponosnom na mene! Penjem se na Kilimandžaro (ponovo) u avgustu 2024. - ovoga puta ću stići do vrha!!!

Lično sam finansirala ovo putovanje, tako da će vaša donacija ići pravo u dobrotvorne svrhe - piše Ana na svom profilu za prikupljanje novca.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Lidija je godinama čekala novu jetru, a onda je porodica iz Bijeljine donirala organe svoje ćerke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje