• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li ste razmišljali o tome da pređete na biljnu ishranu? Evo šta će se desiti kada prestanete da jedete meso

I. A.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

U novoj epizodi emisije "Zdravo sa Ivanom", urednica portala "Plant based" Tamara Đurić govori o benefitima ishrane koja se bazira na biljnim namirnicama

  • 2

Plant based ishrana u poslednje vreme sve je popularnija i to s razlogom. Ona se bazira na konzumaciji namirnica pretežno biljnog porekla što sa sobom nosi brojne benefite za naše zdravlje.

Portal Telegraf.rs, pokrenuo je novi podsajt koji se bavi zdravom ishranom, a urednica Plant based portala Tamara Đurić, objašnjava šta se dešava sa organizmom kada prestanete da jedete meso, i koje sve benefite nosi ovakav način ishrane.

-Plant based ishrana je nešto što je vrlo slično veganskoj ishrani. Benefita ovakve ishrane ima mnogo i oni su odlično dokumentovani obiljem naučnih studija koje se protežu decenijama unazad. Ja nisam neko ko se okrenuo biljnoj ishrani zato što je imao neki zdravstveni problem, ili višak kilograma ili bilo šta slično. Kod mene je to došlo slučajno, gledala sam dokumentarac koji govori o prednostima biljne ishrane i tako odlučila da promenim sve preko noći, objašnjava Tamara.

Kako kaže, kada je promenila način ishrane, došlo je do velikih promena, od toga da se hrana bazirana na biljnoj ishrani brže vari, pa sve do porasta energije.

- Ranije se dešavalo da posle ručka nisam ni za šta, a sada odmah nakon jela mogu da prošetam, imam porast energije a ne pad, nema nadimanja želuca, jednostavno osećate lakoću. S druge strane, kuvanje nije teško, priprema obroka je sasvim jednostavna. Svako ko se odluči da promeni režim ishrane, sigurno se neće pokajati, kaže Đurić.

Novu eizodu emisije "Zdravo sa Ivanom" možete pogledati na linku na početku teksta.

(Ona.rs/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Mile

    15. april 2024. | 19:05

    Bicete kao i biljka sto je deo agende 2030

    Podelite komentar

  • bez problema

    15. april 2024. | 21:45

    To bi bilo noormalno da se ne jede meso, a svi koji nisu presli na biljnu hranu neka probaju preko leta da jedu samo biljnu hranu i videce razliku.

    Podelite komentar