• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dečaka iz Bihaća drugari zovu "strašilo" zbog kapaka: Operisan je u Beogradu 2019, i dalje ne gubi nadu

E. O.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako se sa ovom bolesti bori od rođenja, on ne trpi nikakve bolove

  • 1
Dečak, tužan, pozlilo, plače, bolestan Foto: Pixabay

Da se i najmlađi bore sa teškim bolestima, nažalost, gotovo svakodnevni smo svedoci.

U Bihaću, jedan dečak po imenu Nail Jakupović koji sad ima 13 godina, živi sa teškim problemima sa očima. Naime, zbog problema sa živcima na očnim kapcima, on ne vidi dobro, a da bi regulisao taj problem, potrebna mu je operacija od nekoliko hiljada maraka, piše "Avaz".

Ono što je olakšavajuće jeste da on ne trpi nikakve fizičke bolove iako živi sa tim od rođenja. Ipak, on trpi psihičku bol jer ga drugari u školi ismevaju i nazivaju ga pogrdnim imenima. Na pitanje voditeljke šta mu kažu drugari u školi, u nadi i očekivanju da će odgovoriti da su mu i oni podrška, mali Nail je u mikrofon odgovorio tiho i pomalo tužno:

- Kažu mi da sam strašilo. Drugari mi tako kažu - govori on u emsiiji za "Hayat Media".

Ali srećom, u razredu je pronašao grupu učenika koja mu pomaže u lakšem obavljanju školskih obaveza.

Da stvar bude još gora, njegovi roditelji nisu zaposleni, već rade na dnevnicu. Majka Anela je rekla da je mališan u Beogradu 2019. godine operisan i kako im je rečeno, lekari su mu tada operisali umrtvljeni očni živac što je Nailu omogućeno proširenje zenica i generalno mu se poboljšalo vidno polje.

- On nama kaže da od tada mnogo bolje vidi. Sada treba uraditi podizanje očnih kapaka kao i estetski zahvat - kaže njegova majka i otkriva da je ta operacija u glavnom gradu Srbije koštala oko 6000 konvertibilnih maraka i plaćena je uz pomoć humanitarne akcije.

Osim što mu je naravno najveća želja da ozdravi, mali dečak želi da postane policajac iako je svestan da mu za to treba savršen vid. Međutim, uz pomoć prijatelja iz Kantonalne uprave policije - oni su mu omogućili da jedan bude policajac i provede sa "kolegama" skoro čitav dan.

U celu akciju prikupljanja novca se uključio gotovo ceo region.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jovana ima retku bolest zbog koje joj otiče svaki organ u telu: Dijagnozu je čekala 20 godina

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Jelena

    26. april 2024. | 08:36

    Deca u toj dobi mogu da budu veoma okrutna,sto se vidi iz ovog primera.Verovatno su tu i roditelji krivi koji svojoj deci nisu usadili empatiju prema drugim ljudima.Nadam se da ce ovaj sarmantni decko uspeti da prevazidje sva zadirkivanja dece i uspesno resi svoj problem uz dobre roditelje i ljude koji ga okruzuju i vole.Srecno mali veliki covece!

    Podelite komentar