• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pevačica Holsi se sada bori i sa rakom i lupusom? Ima već 5 dijagnoza, a za sebe kaže da je srećna što je živa

Vreme čitanja: oko 2 min.

U svojoj novoj pesmi "The End" pevačica govori o dugim procesima lečenja i dijagnostikovanja zdravstvenih problema

  • 0

Pevačica nominovana za Gremi nagradu, popularna Holsi, otkrila je u objavi na društvenim mrežama da se trenutno bori sa hroničnim autoimunim bolestima, nagoveštavajući da to mogu biti lupus i leukemija, naglasivši da je "srećna što je živa".

Pevačica koja je tri puta nominovana za Gremi nije navela svoju dijagnozu, iako je dala nagoveštaje svojim pratiocima, postavljajući video na kojem se može videti kako masira svoje noge, sedi sa hirurškom maskom, leži u bolničkoj postelji, a takođe je i tagovala Lupus Research Alliance, kao i Društvo za leukemiju i limfome.

Lupus je hronična autoimuna bolest koja izaziva upalu, sa potencijalom trajnog oštećenja tkiva, koja utiče na kožu, zglobove, pluća, bubrege, srce i mozak, prema Nacionalnim institutima za zdravlje.

Ženama je mnogo veća verovatnoća da će dobiti dijagnozu lupusa, prema NIH-u, po stopi od otprilike devet puta češće od muškaraca, dok je dijagnoza najverovatnije kod žena između 15 i 45 godina, iako je to moguće tokom detinjstva i kasnije.

- Ukratko, srećna sam što sam živa. Napisala sam album, počinje pesmom "The End" - napisala je umetnica u objavi na "Instagramu" koja je uključivala više video-snimaka na kojima možemo videti kako prima lekove intravenski.

U jednom od video-snimaka, Holsi kaže da se oseća kao "stara dama", dok trlja noge sa vidnom nelagodnošću, sa zavojem oko lakta.

- Rekla sam sebi da dajem sebi još dve godine da budem bolesna - kažu u kameru.

- Sa 30 godina, doživljavam preporod i neću biti bolesna, izgledaću super zgodno i imati puno energije i samo ću uspeti da ponovim svoje 20-e u svojim 30-im.

U svojoj novoj pesmi "The End" pevačica govori o dugim procesima lečenja i dijagnostikovanja zdravstvenih problema.

- Svakih nekoliko godina, doktor kaže da sam bolesna, izvuče potpuno novu vreću trikova i onda mi je stave - počinje pesma.

Holsi je još 2022. podelila da joj je dijagnostikovan Ehlers-Danlos sindrom, Sjogrenov sindrom, sindrom aktivacije mastocita (MCAS) i sindrom posturalne ortostatske tahikardije (POTS). Takođe je otvoreno govorila o suočavanju sa endometriozom.

Pevačica u pesmi pominje i osećaj ignorisanja od strane lekara, što mnogi hronični bolesnici razumeju. Nije jasno kakvo je Holsino trenutno iskustvo, ali ranije je rekla da joj doktori umanjili i pogrešno dijagnostikovali simptome endometrioze.

"The End" će se pojaviti na Halseinom predstojećem albumu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Darko je sa 9 godina prošao ono što nijedno dete ne bi trebalo: Tada se završilo njegovo detinjstvo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje