• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraživanje: Žene tokom ciklusa brže reaguju i prave manje greške

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međutim, studija je takođe otkrila da između ovulacije i menstruacije, perioda poznatog kao lutealna faza, žene pokazuju sporije vreme reakcije

  • 0
menstruacija Foto: Shutterstock

Žene tokom menstrualnog ciklusa brže reaguju i prave manje greške, pokazalo je najnovije istraživanje Univerzitetskog koledža u Londonu (UCL) i Instituta za sport, vežbanje i zdravlje, kojim je osporena pretpostavka da su žene manje sposobne tokom tog perioda.

U istraživanju je učestvovao 241 muškarac i žena i testirani su dva puta, u razmaku od 14 dana, prenosi Skaj njuz i dodaje da nije bilo razlike između reakcija i tačnosti muškaraca i žena.

U studiji objavljenoj u časopisu Neuropsihologija, istraživači su naveli da "veliki deo žena smatra da njihovi simptomi negativno utiču na njihove kognitivne sposobnosti tokom menstruacije, što nije u skladu sa njihovim stvarnim učinkom".

Međutim, studija je takođe otkrila da između ovulacije i menstruacije, perioda poznatog kao lutealna faza, žene pokazuju sporije vreme reakcije, prenosi Tanjug.

Jedna od autorki studije, Flaminija Ronka, naglasila je da studija nije merila koeficijent inteligencije, pa se stoga ne može sugerisati da su žene više ili manje inteligentne u bilo kojoj fazi svog menstrualnog ciklusa.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Preventivni pregledi vam mogu spasiti život: Srbija uvodi skrining na RAK PLUĆA

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje