• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dijetetičar tvrdi da vam ova kasna užina neće povećati nivo šećera u krvi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, ne bi trebalo preterivati

  • 0
grickanje gledanje televizije kasna užina večera Foto: Shutterstock

Ko god vodi računa o ishrani, trudi se da uveče ne jede mnogo kasno. Da se ne ugoji, da ne optereti organizam, da ne podigne bespotrebno nivo šećera. Ova žena napominje da postoje korisne večernje užine.

Erin Palinski-Veid, registrovani dijetetičar i autor „Dvodnevne dijete za dijabetes ” kaže da su bademi najbolja noćna užina koja neće povećati šećer u krvi, glavni izvor goriva u vašem telu.

- Protein na biljnoj bazi u bademima pomaže u usporavanju varenja i obezbeđuje stabilno oslobađanje energije tokom cele noći, održavajući nivo šećera u krvi u idealnom opsegu“rekao je za EatingVell prošle nedelje - izjavila je ova dijetetičarka iz Nju Džersija za "EatingWell".

Porcija badema od 28 grama, što je oko 23 zrna, sadrži 164 kalorija i šest grama ugljenih hidrata, prema američkom Ministarstvu poljoprivrede, prenosi "Nypost.com". Orašasti plodovi takođe sadrže 3,5 grama vlakana, šest grama proteina i 14 grama masti, uključujući devet grama mononezasićenih masti.

Bademi Foto: Pixabay

- Zdrave mononezasićene masti u bademima pomažu da se uspori pražnjenje želuca radi stabilnijeg šećera u krvi i apetita - objasnila je Erin Palinski-Veid o procesu kretanja hrane iz želuca u tanko crevo.

Orašasti plodovi su takođe bogati vlaknima, koja pomažu u usporavanju apsorpcije šećera u krvotok, i mineralima kao što je magnezijum, koji pomaže u ravnoteži šećera u krvi.

Istraživanje iz 2023. koje je finansirao Kalifornijski odbor badema otkrilo je da grickanje šake badema 30 minuta pre obroka poboljšava kontrolu šećera u krvi kod ljudi sa nivoima višim od normalnog.

Jelo pre spavanja najčešće je povezano je sa gorušicom, poremećajima spavanja i debljanjem, zbog čega se preporučuje da večeramo najmanje dva do tri sata pre spavanja.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditelji greše kada leče decu na svoju ruku, sa antibioticima i temperaturom su posebno neoprezni

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje