• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Marta je jela 10 čokolada dnevno i dogurala do 200 kilograma: Otvoreno priča o komplikacijama nakon operacije

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Plakala je jer nije do prodavnice mogla sama, a danas živi bez žučne kese

  • 0

Marta Mek Karti se dugo borila sa kilažom, a kada je došlo do nivoa da ne može da se kreće kako treba, odlučila je da stane na kraj svojoj gojaznosti. 

Ona je već sa 32 godine imala 185 kilograma, a njeni porivi nisu prestajali da je navode da doda još kalorija na taj broj. Kako prenosi, borila se potrebom za slatkišima i otkriva je svako veče u svojoj sobi krišom jela i po 10 čokolada ili, pak, druge grickalice, unoseći tako i oko 4.000 kalorija na veče. Kako se priseća jasno te 2021. godine, pila je barem sedam flaša gaziranih sokova.

"Šamar" realnosti stigao je Martu kada je trebalo da pešači pet minuta do prodavnice. Plakala je shvativši da to više nije u njenoj moći.

Istražila je po internetu i pronašla kliniku u Estoniji, koja radi operacije vezane za gubitak kilograma. Platila je oko 6.100 evra za let, hotel i intervenciju.

Operacija prošla regularno, a Marta je izgubila oko 120 kilograma, što ju je dovelo do njene idealne linije od oko 55 kilograma.

Ipak, najverovatnije zbog šoka koji je njen organizam doživeo, doživela je nekoliko komplikacija nakon operacije, kao što je kamen u žuči i problema sa crevima.

Brz gubitak težine ostavio je Martu sa čitavim katalogom zdravstvenih problema, uključujući i kamen u žuči. Nekoliko puta je zadržana u bolnici zbog čira na želucu, kile i curenja iz creva. Zbog komplikacija, morali su da joj odstrane žučnu kesu.

- Uvek čitate o uspešnim operacijama ili potpunim neuspesima. Ja sam nešto između. Iako sam imala ove posledice operacije i probleme, da moram, ponovila bih još 100 puta operaciju želuca. Radije bih imala ove zdravstvene probleme, nego one koje sam imala kad sam imala problem sa kilažom. Mislila sam da je operacija lak izlaz, ali definitivno nije - navodi ona, kako prenosi "TheSun".

Marta navodi da ne želi da krije da je bilo komplikacija i da je skroz transparentna sa svim što se dešavalo. Sada prikuplja novac za odstranjanje viška kože.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Vežbe za figuru kao peščani sat

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje