• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mia je puzala od bolova u stomaku, a onda su shvatili da nije urinarna infekcija: Našli su tumor kao lubenica

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ova 21-godišnjakinja kaže da su dopustili da tumor naraste do te mere, da su mu se pojavili "zubi i kosa"

  • 0

Mia Robins ima 21 godinu i odlučila je da podeli svoje traumatično iskustvo i kako je saznala da ima tumor "veličine lubenice".

Naime, kada je Mia imala 19 godina i završavala prvu godinu studija, jedno veče je osetila neopisive bolove u stomaku, zbog koji je puzala po pločicama kupatila.

Kako navodi, jedine simptome kojih se seća jesu umor, gubitak težine i kose. Međutim, ova studentkinja biomedicine rekla je da su lekari odbacili ove simptome uz brojne dijagnoze uključujući alopeciju, anemiju i urinarnu infekciju. Ali, Mijino zdravlje je nastavilo da se pogoršava i ultrazvuk u junu 2022. godine potvrdio je da ima rak jajnika.

Ultrazvuk je pokazao da je stanje alarmantno, pa je Mia odmah poslata na operaciju da joj uklone ovaj rastući tumor. Doktori su rekli da je bio veličine lubenice i pun zuba i kose. 

Mia je rekla da je bol počeo nakon što joj je uklonjeno slepo crevo u decembru 2021. godine. 

- Probudila bih se u bolovima kao da mi je odmah potreban toalet. Osećala sam veliki pritisak i umirala sam od želje da odem u kupatilo, ali to bi nestalo čim bih otišla u toalet. Takođe sam spavala oko 12 ili 13 sati dnevno i nastavila sam da spavam na poslu. Nisam baš ni jela. Izgubila sam oko četiri kilograma, a onda je kosa počela da mi opada. Primetila sam da mi je na potiljku glava bila ćelava. Imala sam ogromnu izbočinu u stomaku — izgledala sam kao da sam u četvrtom ili petom mesecu trudnoće - priseća se Mia.

Kada su joj dali antibiotike za urinarnu infekciju, Mia je znala da problem leži u nečemu drugom, ali nije znala šta. Kada se uverila da antibiotici ne deluju, rekla je drugarici da misli da ima rak. Kada se treći put ponovo uputila u bolnicu u junu 2022. godine, Mia je otkrila da je ima rak jajnika u prvom stadiumu.

- Rekli su mi da je ogroman i da su izvadili tumor veličine lubenice. Srećna sam što nije zahvatio druge organe i što su ga uhvatili u prvom stadiumu iako je moglo da bude kasno, da nije moje upornosti - nastavlja ona za "DailyMail".

Iako je imala operaciju, rak se vratio u februaru 2023. godine, kada je otišla na tri meseca hemoterapije. U avgustu, saznala je da tumora više nema.

- Drago mi je bilo što borba nije bila teška i duga i što sam mogla normalno da se vratim svom životu i školi. Ovo je prvo leto da ne moram da budem u bolničkom krevetu. Znam da ću ceo život da odlazim na preglede da se slučajno ne pojavi ponovo, ali želim maksimalno da živim normalan život kao i moji vršnjaci.

Ljudi, ako osećate da nešto nije u redu i to se kosi sa mišljenjem lekara, ne potiskujte svoja osećanja. Mogla sam da umrem da nisam otišla treći put - navodi ona.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Do transplantacije jetre Mladen je imao samo kratkoročne planove, a onda se desilo čudo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje