• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona ima najbolje noge u Holivudu, a evo koje navike su zaslužne za to

N. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Manekenka zna da praktikuje balans

  • 0
Rosie Huntington Whiteley Foto: Profimedia/Mega

Supermodelu Rozie Hantington Vajtli, ženi holivudskog zavodnika Džejsona Stetmena, svaka žena bi, makar malo, pozavidela na izgledu. A na koji način ovo postiže?

Post

Rozie je izjavila da praktikuje povremeni post - što znači da jede u periodu od osam do deset sati.

- To mom telu daje priliku da sve svari - objasnila je.

Dakle, da li je ovo stil života potkrepljen dokazima? Jedna studija u Međunarodnom žurnalu gojaznosti otkrila je da je povremeni post efikasniji za gubitak masti kod mladih žena nego dijeta sa kontrolisanim unosom kalorija, i da poboljšava osetljivost na insulin, ali konačan odgovor nauke još uvek nije dobijen.

Rozie započinje svoj dan u osam ujutro, uz mača late od ovsenog mleka. Zatim pokuša da završi sve svoje dnevne obroke do 18 časova, kako bi omogućila njenom telu da uđe u ciklus odmora i varenja. Međutim, ako izlazi na večeru ili događaj jednostavno pomeri "svoj prozor" za jelo unazad, prekidajući post kasnije tokom dana.

Raznovrsna fitnes rutina

- Kad god mi to dan dozvoli, u teretani sam od 9 ujutro. Uvek sam aktivna, moja mama je bila instruktor aerobika, stoga je ohrabrivala moju braću, sestre i mene da budemo sportski tip ličnosti. Dakle, uprkos činjenici da moram da budem u formi zbog svoje karijere, ja sam jedna od onih ljudi koji iskreno vole vežbu - ono što radim zavisi samo od mog raspoloženja ili rasporeda.

Supermodel radi sesiju joge ili pilatesa, ukoliko je preumorna. Njena instruktorka je bivša balerina, te, kako Rouzi navodi,  ona tačno zna kako da joj pomogne da izgradi dugo, vretenasto i tonirano telo.

Kada je raspoložena odlazi u plesni studio - mešavinu aerobika i plesa, intezivan program koji pokreće svaki mišić na telu. A ni teretana joj nije strana, posebno kružni treninzi.

Ishrana

Svakog jutra popije litar vode, a cilja na najmanje tri litre dnevno. Otkako je postala redovna u toj praksi, vidi značajnu razliku u varenju i koži.

Pre teretane doručkuje kajganu ili spanać.

- Trudim se da ubacim puno nemasnih proteina poput ribe i piletine sa svežim salatama i povrćem. U protekloj godini, malo sam odustala od crvenog mesa jer sam ubeđena da čini da se osećam teško i tromo. Takođe sam veliki zagovornik sokova od povrća. Nisam stroga. Neću jesti testeninu noć pre nego snimam reklamu u donjem vešu, ali umem da dam sebi oduška - objasnila je Rouzi, a prenosi "Women'shealth".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Budite fit sa Mirom: Brzi set vežbi za savršen struk

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje