• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otišla je na trening i zbog jednog pokreta ostala zauvek paralizovana: Lekari nemaju nade za oporavak

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nažalost, postoji samo mala nada da će se Ebi možda ponovo pokrenuti - ali lekari ne daju nikakve garancije da će se ikada oporaviti

  • 0

Prošlo je dva meseca otkako je Ebi Vajs (32) pala i povredila kičmenu moždinu na času akrojoge, sporta koji kombinuje jogu i akrobatiku.

Nesreća koja joj je promenila život dovela je do toga da je morala da se preseli iz San Dijega, gde je živela nekoliko godina, nazad u Čikago kod oca i majke, jer više nije u stanju da živi sama - potpuno je paralizovana.

Njeni članovi porodice su rekli da je Vajs bila sportski fanatik i da je bila u stanju da uradi raznorazne akrobacije, ali da joj je sada potreba 24-časovna nega do kraja života.

Ona ne može da se kreći i potrebna joj je pomoć za svakodnevne radnje. Povreda koja joj je promenila život dogodila se pre dva meseca. Pre nesreće, Vajs je bila pedijatrijski logoped i vlasnica preduzeća, prema GoFundMe-u stranici koja je osnovana da pomogne njenoj porodici da se nosi sa rastućim troškovima zdravstvene zaštite.

Pored ljubavi prema akrojogi, Vajs se takođe bavila zouk plesom, planinarenjem, jogom, učenjem španskog jezika i putovala je po svetu.

Nažalost, postoji samo mala nada da će se Ebi možda ponovo pokrenuti - ali lekari ne daju nikakve garancije da će se ikada oporaviti.

Njena prijateljica Rene Smit rekla je da je Ebi pokazala pozitivne znake oporavka i da sada diše koristeći sopstvene gornje disajne puteve, udišući i izdišući kroz nos.

Akro joga se praktikuje najčešće u paru koji čine baza i letač. Na rukama ili nogama baze, letač može izvesti najrazličitije položaje i pokrete. Ovo je način za vežbanje poverenja i usklađivanja, pored svih ostalih benefita koje joga po sebi donosi - fleksibilnost i snagu, balans i fokus.

Zahteva da osoba bude fizički i mentalno prisutna. Spajanjem koncepata joge i akrobacije, cilj je smiriti um uz izgradnju snage i ravnoteže.

(Ona.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: MenoFit novi trening program za žene u srednjim i poznijim godinama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje