• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pila sam sok od celera svaki dan 7 dana i evo šta mi se dogodilo: Sprovela je eksperiment i došla do rezultata

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kimberli Snajder je rešila da konačno uvede nešto korisno u svoju rutinu

  • 1
sok od celera, celer, devojka, napitak, jutro Foto: Shutterstock

Sve više možemo pročitati razne benefite soka od celera, pa se sve više osoba odlučuje da krene na zanimljivo "putovanje" sa njim. Kimberli Snajder je jedna od tih ljudi koja je rešila da pije sok od ovog čudnovatog povrća pa da vidišta može da joj se dogodi.

Pošto je patila od izbijanja hormonskih cističnih akni na bradi u periodu kada je napunila 25 godina, nije imala šta da izgubi i večito je tražila neki lek.

Ono što je otkrila, zaista ju je zapanjilo. Sok od celera se sastoji od 95 posto vode što znači da je super hidrantan i ključ lepe i negovane kože. Njegov prirodno visok nivo natrijuma povećava želudačnu kiselinu "što pomaže u razbijanju zdravlja creva i snižava nivo stresa". Takođe, ima puno vitamina A koji pomaže u podsticanju rasta kose.

Ovo su njeni rezultati pijenja soka od celera sedam dana:

Prvi dan

U blenderu je spojila štapiće celera i vodu i napravila je gustu tečnost pa je u početku morala da ga jede kašikom, dok se vremenom nije navikla kako da ga sprema i u kojoj razmeri joj trebaju. Nije joj se dopao baš ukus, pa je na kraju ono što je ostalo u čaši - malo morala da baci.

Drugi dan

Već drugog dana je tekstura soka bila drugačija pa je rešila da doda malo soka od ananasa što je dalo bolji ukus samom napitku. Međutim, nije ni morala jer je već shvatila da može da se navikne na ukus soka od celera. Primetila je da je češće išla u toalet i da ovaj sok jako dobro deluje na njen probavni sistem. Ipak, tražio joj je šećer, ali je rešila da ga ne unosi verujući da će je celer naterati da ga smanji.

Treći dan

Samoj sebi deluje kao da je postala zavisnik od ovog soka jer je uhvatila sebe da ga pije u kolima, dok vozi. Izašla je iz kuće i aktivirala se nekim obavezama što joj pomaže da bude u pokretu.

Šesti dan

Tri dana međutim nije ga pila, napravila je pauzu i sad mora da počne od nule. Rešila je da šestog dana ubaci jabuku umesto ananasa i smatra da je to najbolja odluka koju je mogla da donese jer je ukus celera postao izraženiji, a ipak i dalje se ne oseća da želi da se onesvesti od ukusa.

Sedmi dan

Tek ovog dana je odlučila da to želi da radi svaki dan u periodu od nedelju dana, i da će svakog jutra cediti sok od celera. Već je počela da priprema čaše u kojima će ga nositi kada izlazi napolju kako bi se naterala da ne odustane od cele ideje jednog jutra.

Koje rezultate je dobila?

Nije se rešila akni na bradi i još uvek ih ima, ali joj kosa izgleda negovanije i lepše. Ujutru se oseća manje umorno što može biti rezultat pijenja soka od celera ili samo zbog toga što unosi više tečnosti. Takođe, shvatila je da ide u toalet gotovo u isto vreme tokom trajanja ovog eksperimenta.

Zadovoljna je što vidi lepe rezultate posle pijenja soka od celera, piše "Eating well".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Đoković otkrio ko mu daje savete za ishranu: Za mene, ženu i decu čini čuda

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Ja sam prepesacim brzo hodanje

    2. septembar 2024. | 08:15

    Od polovine avgusta preko 200 km, evo sad sam ko lasta

    Podelite komentar