• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

3 orašasta ploda koja imaju više proteina nego jaje: Da li volite ove preukusne namirnice?

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Možete ih kombinovati u nekim jelima ili ih jesti same

  • 0
kikiriki, orašasti plodovi Foto: Pixabay

Poznato je da orašasti plodovi imaju brojne blagodeti i da ih lekari i nutricionisti preporučuju u svakodnevnom konzumiranju. Međutim, nisu svi orašasti plodovi isti, neko se može "pohvaliti" da ima nečeg više u odnosu na onog drugog.

Kada je reč o proteinima, postoje tri orašasta ploda koja ga imaju u sebi više nego jaje, piše "Eating well".

Kikiriki

Za njega se faktični smatra mahunarkom koja raste pod zemljom, ali se koristi i jede kao orašasti plod, pre svega zbog svog ukusa, teksture i hranljive vrednosti. Mnogima je on baš omiljen jer je pristupačan i hranljiv, pa u 28 grama ima sedam grama proteina i dva grama vlakana. Možete ga jesti takoreći samog, ili ga ubaciti u neko jelo.

Bademi

Ovo je moćni orašasti plod koji ima niz hranljivih materija uključujući vlakna i natioksidante koji su dobri za rad srca. U 23 komada badema, ima preko 3,5 grama vlakana što obezbeđujeviše od 10% od dnevne potrebe za njima. Njih možete dodati u salatu ili ih koristiti u kolačima.

Pistaći

Kako je dobar njihov ukus! Istina je da mnoge zamara njihovo ljuštenje, a ne bi trebalo ni da ih jedemo u većim količinama. Imaju odlične nutritivne vrednosti, posebno kalijum koji reguliše krvni pritisak. Dobro se slažu sa ribom i piletinom, pa zašto ih ne biste spojili u ovoj prekrasnoj kombinaciji. U 29 grama pistaća, ima šest grama proteina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dijeta koja smanjuje rizik od srčanih bolesti kod žena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje