• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Termofor za menstruaciju joj eksplodirao u krilu, ostavljajući ožiljke: Nije obratila pažnju na jednu stvar

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jasmin Hardi (27) nije bila svesna da boce sa toplom vodom imaju rok trajanja, te je koristila proizvod koji je dve godine „zastareo“

  • 0

Žena iz Mančestera izdala je hitno upozorenje korisnicima termofora, nakon što je posle korišćenja ostala u mučnim opekotinama po nogama i karlici kada joj je gumena flaša eksplodirala u krilu. Jasmin Hardi (27) nije bila svesna da boce sa toplom vodom imaju rok trajanja, te je koristila proizvod koji je dve godine „zastareo“. Stručnjaci kažu da bi svoju bocu sa toplom vodom trebalo da promenite nakon dve godine, jer se guma vremenom degradira, pa je veća verovatnoća da će se rascepiti.

Broj, obično ugrađen u gumeni oblik cveta, označava datum kada je flaša napravljena - na primer 20 za 2020.

Gospođa Hardi je nakon nesreće otkrila da joj je boca istekla 2022. Sada, doktori kažu da bi mogla da ostane u ožiljcima ceo život. U julu, nakon što je flašu do vrha napunila kipućom vodom, vratila je poklopac i otišla do kauča da legne. Nekoliko minuta kasnije, proizvod je eksplodirao, prosuvši ključalu tečnost na njene noge, donji deo stomaka i ruke. Odmah je skočila pod hladan tuš na 30 minuta da ublaži bol. Ali kada je noga nastavila da joj gori, otišla je u bolnicu Vitenšou, u Mančesteru. Tamo su joj lekari uklonili mrtvu kožu i zamotali rane.

Zatim se vraćala u bolnicu svaki dan naredne dve nedelje da bi joj ponovo previjali noge.

- Kada sam izašla iz tuša, koža je počela da mi gori i tako je bilo nedelju dana. Prošlo je dva meseca i dobro zarasta, ali ožiljci će možda ostati ceo život. Gledajte rok trajanja, meštajte toplu i hladnu vodu, nikad ne punite do vrha zbog pritiska - savetuje Jamin, a prenosi "Dailymail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta sve morate reći anesteziologu pre operacije i zašto je njihova uloga jedna od najavažnijih

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje