• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

U 11 minuta kliničke smrti videla je kako izgledaju raj i pakao: Sada živi da bi ispričala jednu važnu stvar

J. V.

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kada je Šarlotino srce stalo sledećih 11 minuta bila je klinički mrtva

  • 0

Kada je Šarlot Holms otišla kod svog doktora na rutinski pregled, doživela je priličan šok. Rekli su joj: „"Ili ćeš dobiti još jedan moždani udar, ili ćeš dobiti srčani udar".

Njen krvni pritisak je skočio na 234 sa 134. Ubrzo je Šarlot doživela vantelesno iskustvo koje opisuje kao "posetu raju".

- Bila sam iznad svog tela. Mogča sam da ih vidim kako rade kompresije na grudima. Mogla sam da ih vidim, sve medicinske sestre okolo. Osećala sam miris najlepšeg cveća ikada. I onda sam čula muziku i kada sam otvorila oči, znala sam da sam u raju.

Šarlot Holms je 2019. godine bila na rutinskom pregledu kod svog kardiologa kada joj je krvni pritisak skočio na 234 na 134. "Ne ideš kući. Smestićemo te u bolnicu", bile su reči lekara.

Šarlotin muž Deni ostao je sa njom, ali onda se desila borba za Šarlotin život.

- Odmah su, znate, pozvali ovaj kod i svi su počeli da žure. Upravo su počeli da je reanimiraju. I moj osećaj je bio, znate, pomislio sam: "Pitam se da li ću uopšte moći da je dovedem kući" - rekao je Deni.

Šarlot je kada je došla sebi počela da opisuje stvari Daniju. "Počela je da priča o cveću. Pa, pogledao sam okolo i znao sam da u toj prostoriji nema cveća. Tada sam znao da nije bila na ovom svetu kada se to sve dešavalo."

Kada je Šarlotino srce stalo sledećih 11 minuta bila je klinički mrtva.

- Bila sam iznad svog tela. Mogla sam da vidim Denija kako stoji u uglu. On se povukao. Mogao sam da ih vidim, sve medicinske sestre okolo. A onda sam otvorila oči. Pogledala sam okolo u lepotu. Mogala sam da vidim drveće, videla sam travu. I sve se ljuljalo uz muziku. Jer sve na Nebu obožava Boga, ne mogu vam preneti kako je Nebo izgledalo, jer je toliko iznad onoga što bismo mogli da zamislimo, milion puta.

Šarlot kaže da su je na nebo odveli anđeli. "Nema straha. To je kao čista radost. Kada anđeli preuzmu, nema straha. Kada idete kući, to je čista radost."

Kaže da je tada počela da prepoznaje preminule članove porodice.

- Videla sam mamu. Videla sam tatu. Videla sam sestru. Videla sam članove porodice kako stoje iza. Videla sam svece iz starih vremena. Vidite, nisu izgledali staro. Nisu izgledali bolesno. Niko od njih nije nosio naočare. Izgledali su kao da imaju 30 godina. Ali ipak u svetim spisima piše: 'Bićemo poznati kao što smo bili poznati".

Ono što je Šarlot videla nakon toga, međutim, šokiralo ju je.

- Svetlo iza mame i tate bilo je tako jako. Nisam mogča da ga gledam. Tako sjajno. Ali znala sam da je to moj nebeski Otac. Videla sam malo dete. I mogu da se setim da sam pomislio: 'Ko je ovo?' I čula sam svog oca kako mi je rekao, moj Nebeski Otac mi je rekao, 'To je tvoje dete.' Izgubila sam to dete. Bila sam trudna. Sećam se da su držali bebu i govorili: 'Šarlot, to je dečak.' Onda je otišao, pa kad sam videla ovo dete, rekla sam: 'Bože, kako je to moguće?' On kaže: 'Oni nastavljaju da rastu na nebu, ali nema vremena.' Dakle, 48 godina, i evo moje dete, naše dete, je mališan."

- Bog me je odveo na ivicu pakla, a ja sam pogledala dole i miris – pokvareno meso. Tako je mirisalo. Nakon što se vidi lepota raja, kontrast gledanja pakla je skoro nepodnošljiv. I On kaže: 'Pokazujem ti ovo da ti kažem da ako neki od njih ne promene svoje puteve, ovde će živeti. Čula sam Oca mog: "Imaš vremena da se vratiš i podeliš ovo sa drugima".

A onda se vratila u svoje telo.

- Osetila sam da sam uvučena u svoje telo. Osetila sam bol, tamo gde nisam osećala bol. Osetila sam tugu.

Šarlot se potpuno oporavila i puštena je iz bolnice posle dve nedelje. Od tada deli svoju priču: u javnim nastupima i sa svima sa kojima dolazi u kontakt.

- Ljudima je potrebna nada. Žele da znaju da tamo zaista postoji nešto. Žele da znaju da je sve u redu. Imala sam privilegiju da dovodim ljude Hristu, kao što je On tražio od mene. Svu vlast koju je imao, dao nam je, u ime Isusa Hrista. Ne zbog toga ko smo mi. Bog obećava, rekao je da ako nije tako, rekao bi vam, ali On je otišao da nam pripremi mesto, i to je stvarnije nego što možete da zamislite. "

(Ona.rs/CBN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Obeležena godišnjica smrti heroine Milunke Savić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje