• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nutricionisti o ishrani pomoću koje je Kim Kardašijan brzo izgubila 7 kg: "Nije zdravo, to je šok za telo"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

- Potpuno sam izbacila šećer i sve ugljenje hidrate i jela sam samo najčistije povrće i proteine - rekla je Kim

  • 0
Kim Kardašijan, Pit Dejvidson

Foto: Tanjug/AP

Dok ceo svet bruji o njenom pojavljivanju na Met Gali, jedno je sigurno - Kim Kardašijan nikada bolje nije izgledala.

Rijaliti zvezda napunila je 41 godinu, ali pored uspešnog biznisa i četvoro dece, uspeva da održi i sjajnu liniju.

Iako je više puta naglasila da je zadovoljna svojim fizičkim izgledom, Kim je odlučila da zbog haljine koju je nosila na Met Gali, za tri nedelje smrša čak sedam kilograma.

- Dva puta u toku dana sam nosila odelo zbog kog se ekstremno znojim i u njemu sam trčala na traci. Potpuno sam izbacila šećer i sve ugljenje hidrate i jela sam samo povrće i proteine. Nisam se izgladnjivala, ali sam bila vrlo stroga prema sebi - rekla je Kim i priznala da je sve ovo bio veliki izazov za nju.

Međutim, jedno pitanje se ipak povlači - koliko je ovaj režim ishrane zdrav?

- Kim je imala cilj da uđe u haljinu Merlin Monro, a to je zahtevalo ekstreman pristup - kaže nutricionistkinja Hana Alderson.

- Izgubila je sedam kilograma za samo tri nedelje. Da li uspelo? Da. Da li je zdravo? Ne baš - istakla je Alderson.

- Ovakav gubitak težine je neodrživ i uvek će završiti ciklusom prejedanja, nakon perioda ograničenja - objašnjava i nutricionistkinja Šarlot For Grin.

Obe ističu da je izbacivanje čitavih grupa hrane neverovatno stresno za telo. Razlog zašto je Kim smatrala da je to "toliki izazov" je taj što je išla protiv potreba svog tela.

- Izgubiti toliko kilograma u tako kratkom vremenskom periodu nije zdrava praksa i može imati ogromne reperkusije na svaki sistem u telu - imunološku funkciju, hormone, mentalno zdravlje, probavu, mišiće, kožu i nokte i skelet - nastavlja Šarlot.

Postoje neke pozitivne strane koje treba uzeti iz njenog načina ishrane, samo ne na ekstreman način koji je odabrala, kako Hana objašnjava:

- Smanjenje unosa šećera i rafinisanih ugljenih hidrata može biti pozitivna stvar na duge staze za zdravlje, kada se radi kako treba. Morala bih da znam više o hrani koju je jela da bih vam dala svoje potpuno mišljenje, ali ako je jela puno povrća sa kvalitetnim proteinima, to je bolje od šejka ili medicinske procedure za gubitak masti.

Kim je posle Met Gale na svom Instagram profilu otkrila da je odmah posle crvenog tepiha sebe počastila krofnama i picom.

- Ovo može biti stresno i zbunjujuće za telo, a posebno za creva. Razlog zbog kog je Kim otišla na krofne i picu posle Met Gale je taj što je konačno poslušala zov svog tela koji joj je rekao šta mu je potrebno - energija i šećer da bi pravilno funkcionisali.

Kilogrami će se vratiti, možda i više od početne tačke. Uspostavljanje zdravog metabolizma za gubitak težine zahteva vreme, pravilnu ishranu, doslednost i strpljenje - zaključuje Šarlot.

Video: Nutricionistkinja Ana Petrović o modernim supernamirnicama

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje