• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

3 pravila pomoću kojih ćete izabrati odgovarajući sportski grudnjak

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sportski brusevi imaju svoju funkciju i namenu, a kreirani su radi pružanja podrške grudima i njihovog držanja u čvrstom položaju

  • 0
fitnes Foto: Freepik

Proleće i sunčano vreme su uveliko tu, a dame u toku ovog perioda najčešće počinju da treniraju kako bi svoju liniju do leta dovele do savršenstva.

Pored izdvojenog vremena, pregršt volje i truda, za vežbanje je potrebna i odgovarajuća sportska oprema. Važno je i da prilikom vežbanja nosite model grudnjaka koji je savršen za vas i vašu građu.

Da li ste se ikada zapitale na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine sportskog brushaltera? Kako sledeći put ne biste otišle nepripremljene u kupovinu i vežbale u grudnjaku koji vam ne odgovara, pogledajte savete i stanite na kraj besomučnom traganju za savršenim modelom.

1. Odgovarajući materijal

U većini slučajeva je najbolje izabrati pamuk, koji "diše" i ne iritira kožu. Međutim, postoji i mana kada je reč o ovom materijalu, a to je da pamuk upija znoj. Zato su funkcionalni materijali sve popularniji poslednjih godina. Ipak, potrebno je naći kompromis, posebno ako imate veće grudi – materijali koji pružaju dobru drenažu za znoj nude ipak manje potpore tokom vežbanja.

2. Položaj grudi je veoma važan

Ukoliko sportski grudnjak ne može da održi balans vaših grudi, to može uticati na centar za ravnotežu.

Bol u leđima i vratu najčešće se javlja zbog toga što je kod većina grudnjaka gravitacioni centar postavljen napred, što dovodi do krivljenja kičme. Ako vaše grudi nisu lepo podignute i nemaju položaj koji im je neophodan, to može dovesti do narušavanja balansa celog tela, što je izuzetno važno za žene koje se profesionalno bave sportom, kako bi imale slobodu pokreta.

Devojka, vežbe, fitnes, teretana Foto: Shutterstock

3. Prava veličina

Najvažnija stvar je to da vam grudnjak odgovara. Za početnike, možete kupiti sportski grudnjak u veličini klasičnog grudnjaka. Kada ga isporbavate, stavite prst ispod trake koja je ispod grudi i odmaknite ga malo od tela. Ukoliko se pomera više od dva centimetra, onda će vam verovatno biti velik. Ako je pritisak na grudi prevelik ili ne možete da udahnete duboko, grudnjak vam je sigurno mali.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje