• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Natali Portman otkrila kako je uspela da izgradi zavidnu mišićnu masu za ulogu superheroine

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Natali Portman otkrila je kako joj je za poslednju ulogu traženo da izgradi pozamašnu mišićnu masu

  • 1
Natalie Portman

Foto: Profimedia

Holivudksa glumica i oskarovka Natali Portman je u najnovijoj ulozi Džejn Foster u filmu "Tor: Love and Thunder" doživela fizičku transformaciju koja je imala uticaj i na njenu psihu i emocije, prenosi "Allure".

Natalina uloga Džejn Foster, Marvelove superheroine koja rukuje čekićem boga groma, došla je kao sušta suprotnost onoga gde smo navikli da gledamo ovu glumicu. Natali je za ovu ulogu dobila zadatak da izgradi zavidnu mišićnu masu, što je sušta suprotnost od uloge za koju je dobila Oskara. Tada je u filmu "Black Swan" tumačila balerinu, a za potrebe snimanja morala je da bude najmršavija verzija sebe.

- Za potrebe snimanja filma "Crni labud" tražili su mi da ekstremno smršam. Za Tora su mi tražili da budem najkrupnija do sada. Bio je to impresivan izazov, ali i posebno stanje uma za mene kao ženu. Imala sam drugačiji osećaj sama sa sobom jer su me ljudi videli kao veliku. Kada ste krhki i slabašni, često se tako i osećate. Tako sam i sebe predstavljala, iz neke navike valjda - objasnila je glumica.

Kako bi bila najmišićavija verzija sebe, Natali je 10 meseci vežbala svakodnevno sa trenerom. Glumica se našalila da čak i najbolji trener nije mogao da učini da bude viša nego što jeste i da je ovo bila glavna šala na setu snimanja filma.

Zanimljivo je da je Natali Portman veganka od 9. godine. Kaže da je prekidala ovakav način ishrane kada je bila trudna, ali da su njena deca i ona sada vegani.

Ovo je bio dodatni izazov za fitnes trenera Naomi Pendergast koja je radila sa Portmanovom na izgradnji mišićne mase.

- Natali je dobila zadatak da poveća mišićnu masu ruku i da oblikuje trbušne mišiće, ali da bismo došle do tog cilja morale smo da poradimo na njenoj kondiciji. To je trajalo oko četiri meseca, zatim smo bezbedno povećavale opterećenja da ne bi došlo do povreda - otkrila je Naomi.

- Vežbala je pet puta nedeljno od kojih je tri dana radila vežbe za ruke, leđa i grudi, boksovala je, trčala i preskakala vijaču, dok je dva dana radila vežbe slične pilatesu koje sprečavaju povrede. Treninzi su trajali nekada i dva sata, kada je počelo snimanje nastavile smo sa vežbama kako bi održala tonus mišića - kazala je Pendergast i objasnila da je Natali morala da poveća unos proteina koji su neophodni za mišićnu masu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Realnost

    29. jun 2022. | 11:39

    Nisam znao da se i preko urca mogu steći super moći, a i od kud da znam nisam ja estradna umetnica.

    Podelite komentar