• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajna savršene linije kraljice Leticije: Već godinama sledi ovu dijetu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovaj plan ishrane vrlo je jednostavan i efikasan

  • 0
Kraljica Leticija, Queen Letizia, Zdrava hrana, namirnice Foto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia, Shutterstock

Španska kraljica Leticija je pored uvek pažljivo biranih odevnih komada poznata i po vitkoj liniji koju i u 50. godini besprekorno održava. I dok se mnogi pitaju gde je kupila haljinu ili sako, drugi čeznu za tim da otkriju šta je tajna njenog izgleda.

Kako piše "Hellomagazine", kraljica Leticija već godinama praktikuje Perikone dijetu, popularni režim ishrane nazvan po čuvenom nutricionisti i doktoru Nikolasu Perikoneu. Kako su u više navrata pisali španski mediji, kraljica vodi računa o tom šta jede, a samo jedan pogled na njene ruke otkriva da joj ni fizička aktivnost nije strana.

- Kraljica svakog drugog dana radi vežbe snage i svima ih preporučuje. Ako je kralj slobodan, i on joj se pridruži u teretani - otkrio je jednom prilikom Letisijin lični trener Hose Ignasio Ernandes Koronado.

Kada je reč o Perikone dijeti, ona je zasnovana je na konzumiranju ribe, kao i drugih namirnica bogatih omega-3 mastima i proteinima. Preporučuju se belanca, zeleno povrće, pasulj, mleko i mlečni proizvodi, citrusno voće, masline, paradajz, nektarine i breskve, kivi...

Tu je i hrana koju je doktor Perikone izdvojio kao vrlo poželjnu zbog visokog udela vlakana, antioksidanata i esencijalnih masnih kiselina: crni i beli luk, heljda, ječam, ljuta paprika, koštunjavo voće i semenke, plavozelene alge, praziluk i jogurt.

Predstavljamo kako izgleda jedan dan na pomenutoj dijeti.

Doručak

Za najvažniji obrok u danu trebalo bi da jedete omlet od tri jajeta uz dimljeni losos, a druga opcija je ovsena kaša napravljena od tri kašike pahuljica uz šaku svežih borovnica i malo badema. U toku ove dijete ne smete da konzumirate hleb, kafu, a dozvoljeni su zeleni čaj i voda.

Ručak

Za ručak se jede pečena ćuretina, zelena salata, paradajz, uz malo kuvanog pasulja. Možete se zasladiti sa još nekoliko borovnica ili nekoliko komadića dinje.

Večera

Oko 100-150 g pečenog lososa, zelena salata i bareno povrće poput brokolija, spanaća i špargle. Izbegavajte krompir, šargarepu i cveklu.

Obrok pre spavanja

Jedno tvrdo kuvano jaje, mala salata od svežeg celera, tri crvene sveže paprike i tri masline.

Kada je reč o tečnosti koju Leticija pije, onima koji slede ovu dijetu preporučuju se i do tri litra vode dnevno, a kraljica preferira posebnu prečišćenu vodu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje