• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nutricionista otkriva koja dva napitka pomažu mršavljenju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veoma su dostupni

  • 1
Žena, devojka, čaj

Foto:Shutterstock

Uskoro nam dolaze praznici, a sa praznicima ide i ukusna, kolarična hrana kojoj retko ko može da odoli. U ovom periodu većina ljudi pokušava da zadrži trenutnu kilažu ili da izgubi nekoliko kilograma, te su saveti uvek dobrodošli.

Nutricionista Pam Mejson je podelila nekoliko saveta za one koji žele da izgube težinu. Kako kaže, postoje dva napitka, odnosno čaja koja će vam pomoći u tome.

- Novi izveštaj mojih kolega iz " Tea Advisory Panel" pokazuje da svakodnevno pijenje crnog ili zelenog čaja može pomoći da povećamo unos polifenola - kaže ona.

Kako kaže, crni i zeleni čaj pomažu u stabilizaciji nivoa šećera u krvi i smanjenju upale i dobri su za naše celokupno zdravlje.

- Istraživanje je takođe pokazalo da polifenoli čaja, posebno polifenoli crnog čaja, pomažu u kontroli težine smanjenjem masti i ugljenih hidrata, a time i kalorija - objašnjava nutricionista Pam Mejson.

Prema njenim rečima, zeleni čaj takođe pomaže da se ubrza metabolizam.

- Sadržaj polifenola u zelenom čaju takođe doprinosi zdravoj mikrobnoj populaciji creva kroz prebiotički efekat. Preliminarna istraživanja su pokazala da polifenoli zelenog čaja mogu smanjiti crevne mikrobe povezane sa gojaznošću i povećati crevne mikrobe povezane sa gubitkom težine - zaključuje nutricionista i dodaje da je crni čaj za nijansu ipak bolji od zelenog, piše "Express".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • 534

    2. decembar 2022. | 08:08

    Najlakše se izgube kilogrami ako sami odete u Kinu i naberete te čajeve. Peške.

    Podelite komentar