• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tajna dobre linije "Viktorijinih anđela": Koje vežbe rade najpoznatiji modeli sveta

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored zdrave ishrane, potrebne su dobre vežbe i treninzi kako bi prohodale pistom u najboljem svetlu

  • 3
Velika godišnja revija brenda "Victoria Secret" u Njujorku. Foto: Tanjug/AP Invision/Evan Agostini

Vitkost, graciozost i ono što u modnoj industriji nazivaju "savršenim merama", karakteristike su velikih modela danas.

Naravno, izuzev dela gde genetika učini svoje, za fantastičan izgled zaslužena je ne samo zdrava i veoma striktna ishrana, već i dobar trening, navodi "Independent.co.uk"

Vežbe na koje fokus stavljaju ove dame jesu one za donji stomak, kako bi se dobio zategnuti i fit izgled. Trener modela modne kompanije "Victoria Secret" Luk Vortington otkrio je pet kućnih vežbi koje možete uraditi sami.

1. Čučanj sa težinama

Prva vežba je varijacija na uobičajeni čučanj koji uključuje tegove ili neki poteži predmet sa kojim možete raditi. Da biste uradili ovaj čučanj , jednostavno stanite sa stopalima u širini kukova i čučnite do poda dok držite težinu ispred grudi. Da biste izvukli maksimum iz vežbe, Vortington preporučuje da uradite četiri seta od šest do osam ponavljanja, sa dva minuta između. 

2. Klupa

Ova vežba je dobra za jačanje gluteusa jednostavnim radom kukova. Da biste došli u poziciju, trebalo bi da sednete na zemlju i oslonite lopatice na fotelju, dvosed ili šta god bilo negde u visini klupe. Odatle podižete donji deo tako da pravi ravnu liniju od ramena do kolena. Kako bi bilo još efektnije, pokušajte na butine nasloniti neku težinu, trener preporučuje da radite tri seta od 12 ponavljanja.

vežbe Foto: Shutterstock

3.  Obrnuti iskorak

Uzmite teg ili neku veću flašu vode i držite ispred sebe. Napravite veliki korak unazad i uradite čučanj tako da vam koleno zadnje noge dodiruje pod (položaj kao kada neko nekoga zaprosi). Vaše noge bi trebalo da budu pod pravim uglom ako se vežbe rade pravilno - što ćete osetiti u mišićima zadnjice i nogu. Vežbu ponovite u tri seta po 12 puta, pa zamenite nogu.

4. Vežbe loptom

Ako postoji nešto što se preporučuje da kupite kako biste poboljšali trening, a prošli jeftino, to je definitivno lopta za pilates. Uz pomoć nje na raspolaganju su vam mnoge vežbe kao što je pokušaj da petama,  u ležećem položaju, približite i odaljite loptu. Ona dosta utiče na mišiće donjeg stomaka.

vežbe Foto: Shutterstock

5. Žabica

Za ovu vežbu treba leći na pod ravno i noge saviti i sastaviti u oblik dijamanta (kolena na spolja), zatim kratkim i brzim pokretima podizati kukove i to ponoviti 30 puta za najbolje rezultate.

Video: Adrijana Lima poslednji put prošetala pistom kao anđeo

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Cvet

    17. januar 2023. | 08:38

    Kakve vežbe nemaju snagu za to ! To izgladnjivanje je poznato kod balerina i modela da čak neke i obole od tih uslova ! Samo voda i supa pa izvoli prosetaj se !

    Podelite komentar

  • Budimir

    17. januar 2023. | 08:19

    Ne jedu

    Podelite komentar

  • Deda-Mile

    17. januar 2023. | 08:55

    Rade one “vežbe” sto i sve žene rade samo one mnogo više.

    Podelite komentar