• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajna dugovečne lepote i impresivne linije Džejn Fonde u devetoj deceniji života

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džejn Fonda je poznata po glumačkom talentu, burnom ljubavnom životu i aktivizmu, ali i po neverovatnoj lepoti koja ne bledi i figuri o kojoj i dan-danas vodi računa

  • 1
Jane Fonda, Džejn Fonda

Foto: Tanjug/AP

Džejn Fonda, glumica A-liste Holivuda, aktivistkinja za ljudska i životinjska prava i bivša manekenka, svojim izgledom u 85. godini života izaziva divljenje celog sveta, ali i podstiče radoznalost i nameće čuveno pitanje “kako joj to polazi za rukom”?

Džejn je još 80-ih godina prošlog veka objavila video-sadržaje sa tematikom aerobika i raznih vežbi koji su prodati u više od 17 miliona primeraka širom planete. Ona je uvek isticala kako nikad nije bila fan dijeta i strogog režima ishrane, već isključivo kontinuirano zdravog načina života.

Upozoravala je da dijete obećavaju nerealne rezultate za prekratak vremenski rok i da je to nezdravo.

Za nju je doručak najvažniji obrok u danu i važno je da bude obiman jer to ubrzava metabolizam, dok preskakanje doručka čini upravo obrnuto - usporava ga i izaziva dobitak na kilaži. Ishrana joj je bazirana na zdravim namirnicama, najviše na voću, povrću i žitaricama, s vrlo malo mesa i mlečnih proizvoda. No, Džejn kaže da je ključ u balansu, a ne u rigidnosti.

- Ne treba se ograničavati i uskraćivati sebi sve nezdravo, u redu je da pojedete kockicu čokolade ukoliko vam se jede čokolada. Ali, jedna kockica, a ne cela tabla - ističe slavna glumica, kako prenosi "Daily Mail".

Ono što je najimpresivnije jeste činjenica da ova nezaustavljiva žena trenira svaki dan, i to po više različitih programa. Jutro započne sa aerobikom, zatim ide u šetnju ili hajking, dok su joj večeri rezervisane za zumbu.

Hrabra glumica pobedila je rak dva puta, u remisiju je ušla krajem 2022. godine.

Jane Fonda, Džejn Fonda

Foto: Tanjug/AP

Njena energija, stas, zdravlje treba da nam budu inspiracija i recept za način života. 

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Vežbe sa pilates loptom: Nikad lakše do ravnog stomaka i super oblikovanih nogu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari