• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovako izgleda opušten, stegnut i fotošopiran stomak: Na kraju krajeva, važno je da vežbate zbog zdravlja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deni redovno vežba, ali je svesna da time neće postići savršeni izgled i upozorava na to kako je lako prevariti ljude na internetu prezentovanjem "savršenstva"

  • 0
Influenserka, stomak

Foto: Instagram/@danaemercer

Deni Merser zna kako da pokaže da zaista voli svoje telo. Influenserka se oglasila na "Instagramu" objavivši nekoliko sličnih fotografija upoređujući kako se njen izgled menja kada se slika za društvene mreže.

Na prvoj fotografiji, Merser je pozirala na kolenima za selfi u ogledalu dok je nosila plavi krop-top dugih rukava i odgovarajuće helanke. Kolaž se sastoji od tri fotografije, od toga je jedna oko koje se potrudila i uvukla stomak. Ovu istu fotografiju je za sledeću verziju malo "fotošopirala", a treća fotografija prikazuje Deni sa opuštenim stomakom, ostajući u istoj pozi.

Merser je takođe dodala nekoliko različitih objava u kojima je samoljublje glavna tema, uključujući jedan citat koji je glasio: "Moja ćerka me je pitala šta znače brojevi na njenoj odeći. Rekla sam joj da ne znače apsolutno ništa".

U naslovu svoje objave, Merser je sa pratiocima podelila preporuku koju joj je dao njen terapeut kada se lečila od poremećaja u ishrani.

- Kad god stavljam losion, trebalo bi da kažem ljubazne stvari svom telu. Tada sam mislila da je to glupo. I sada je pomalo glupo. Ali pomaže. Jer reči koje govorimo sebi, one formiraju puteve, poput malih puteva u našoj pameti. Vremenom ti putevi postaju jači, konkretniji, lakše se spuštaš njima. Kada je u pitanju samoljublje, često moramo da pravimo nove rute, da gradimo nove mostove. Pa počinjemo od malog. Počinjemo pozitivnim rečima - napisala je.

Ona je dodala da u poslednje vreme "namerno" radi ovaj trik jer se njeno telo toliko promenilo i želi da bude nežna prema sebi.

Komentari ispod Denine objave bili su puni podrške i pozitivnosti, a mnogi su podelili svoje priče o otkrivanju samoljublja. "Funkcionalnost nad estetikom svakog dana. Naša tela su dar, a ne ukrasi", napisao je neko. "Ovo mi je trebalo danas, hvala!" odgovorio je neko drugi. "Ovo je fantastična ideja! Pokušaću ovo! Ja sam svoj najoštriji kritičar i moram da sebe volim više!", dodao je obožavalac. "To je zaista inspirativno, i ja sigurno moram da počnem da radim ovo! Ponekad se tako mučimo, ali na kraju naša tela su neverovatna!!!" drugi je podelio, a prenosi "Yahoo".

Deni je posvećena vežbanju, zdravim životu i meditaciji, ali uvek na prvo mesto stavlja prihvatanje tela sa svim njegovim manama i svojim pratiocima voli da pokazuje kako zaista izgledaju efekti vežbanja i da se neke stvari ni najupornijim vežbanjem ne mogu postići, već da cilj uvek treba da nam bude zdrav život, a ne dostizanje "savršenog izgleda".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje