• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

5 holivudskih zvezda koje su zbog uloga doživele transformacije: Glumci su drastično gubili i dobijali težinu

Vreme čitanja: oko 6 min.

Služili su se nezdravom ishranom kako bi se što pre ugojili ili drastičnim dijetama kako bi smršali u što kraćem roku

  • 0
Transformacije glumaca Foto: PROFIMEDIA/ Image Capital Pictures/Film Stills , Newmarket Releasing Collection/Everett, Pacific coast news, Castelao Producciones/Canal+ E/AFP

Poznato je da su neki od najtalentovanijih glumaca na svetu morali da se oko uloge potrude ne samo u glumačkom smislu. Zbog umetnosti su prolazili kroz različite transformacije izgleda, služeći se ponekad i bizarnim dijetama kako bi izgubili ogromne količine kilograma. Sa druge strane, mnogi su se služili i nezdravim načinima ishrane kako bi se što pre ugojili.

Kristijan Bejl izgubio je 27 kilograma

Glumac Kristijan Bejl je za potrebe snimanja psihološkog trilera "The Machinist" 2004. godine smršao skoro 30 kilograma.

Navodno je vežbao, a ishrana mu se svodila na samo 260 kalorija, koja se sastojala od konzerve tunjevine i jabuke, a od pića je konzumirao crnu kafu i vodu.

Nakon što je njegova težina pala na šokantnih 54 kilograma, glumac se brzo ponovo ugojio za samo šest nedelja da bi igrao u filmu "Betmen", tako što je jeo pice i sladolede.

Rekao je: "Preterao sam jer sam uživao u žderanju. Ignorisao sam savet da hranu uzimam polako, jer mi se stomak smanjio, i trebalo je da jedem samo supu. Ja sam odmah krenuo pravo na picu i sladoled i jeo pet obroka. Moj stomak se veoma brzo proširio. Za to vreme sam se jako razboleo, ali sam uživao u tome. Uopšte mi nije smetalo. Za to kratko vreme zaista sam se vratio sa 54 kg na 81 kg, što je prebrzo, tako da je rezultiralo nekim posetama lekaru da bi se stvari sredile", rekao je svojevremeno Bejl.

Rene Zelveger morala je da se ugoji 13 kilograma

Rene Zelveger je dobila skoro 14 kilograma za samo nekoliko meseci da bi igrala Bridžit Džons u originalnom filmu iz 2001. godine, koji joj je doneo nominaciju za Oskara.

Nakon završetka snimanja, Zelveger je prekinula svoju ishranu koja se sastojala od 4.000 kalorija dnevno i vratila se svom normalnom i prirodnom izgledu.

- Za "Bridžit", sedela sam i jela mnogo mlečnih i masnih stvari. I nakon što je snimanje završeno, samo sam stala i vratila se u teretanu.

Godine 2002, Rene je dodala trening plesa svojoj rutini dok je glumila Roksi Hart u filmskom mjuziklu "Čikago", za koji je takođe dobila nominaciju.

Transformacije glumaca Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Samo nekoliko meseci nakon završetka snimanja, Zelveger se još jednom ugojila da bi ponovila svoju ulogu u nastavku "Bridget Jones: The Edge of Reason".

Iako Bridžit nije imala kilažu kao u prvom delu, to je ipak označilo dramatičnu promenu za Zelveger.

Međutim, kada je reč o snimanju trećeg dela: "Beba Bridžit Džons", Zelveger je rekla da se ugojila samo nekoliko kilograma, ostalo je sređeno protetikom trudničkog stomaka.

Uoči objavljivanja filma, glumica je objasnila da su pisci želeli da u trećem delu Bridžit Džons pokaže da je "postigla idealnu težinu".

U razgovoru za "Telegraph", Rene je otkrila: "Šeron se nadala da možemo da pokažemo da je Bridžit postigla svoju idealnu težinu, ali u isto vreme to nije značilo da je njen život savršen".

U odvojenom intervjuu za britanski "Vogue", dodala je: "Bridžit ima sasvim normalnu težinu i nikada nisam razumela zašto je to toliko važno. Nijedan glumac ne bi dobio takvu kritiku da je uradio istu stvar za ulogu".

Šarliz Teron prošla je kroz dve zahtevne transformacije

Glumica Šarliz Teron, rođena u Južnoj Africi, profesionalac je kada su u pitanju dramatične filmske transformacije - i stres na koji stavlja svoje telo se svakako isplatio.

Dobila je Oskara za film "Čudovište" iz 2003. godine, u režiji Peti Dženkins, u kojem je igrala serijsku ubicu iz stvarnog života Ejlin Vuronos. Uloga je zahtevala da Teron, tada u dvadesetim godinama, dobije nekih 14 kilograma.

Teron je tada rekla da se oslanjala na ishranu koja se sastojala od "krofni i čipsa" da bi nagomilala težinu za ulogu, što je naišlo na pohvale i kritičara i publike.

Masna, slatka ishrana takođe je uticala na zvezdinu kožu i njen obično blistav ten izgledao je znatno lošije na ekranu.

Glumica je napravila sličan podvig za "Tully" iz 2018. godine, kada se ugojila više od 20 kilograma.

Ali iako je za potrebe "Monstera" bilo lako dobiti kilograme i smršati, Teron se borila sa transformacijom za film "Tully" i govorila je da je pala u depresiju kao rezultat loše ishrane.

- Bilo je brutalno u svakom smislu. Ovoga puta sam to zaista osetila u svom zdravlju. Šećer me je doveo u ogromnu depresiju. Bila sam bolesna. Nisam mogla da izgubim težinu. Pozvala sam svog doktora i rekla: "Mislim da umirem!'". A on je rekao: "Ne, ti imaš 41 godinu. Smiri se" - prisećala se glumica.

Hilari Svonk je morala da nabaci mišiće

Još jedna zvezda koja je osvojila Oskara za svoju transformacionu ulogu je Hilari Svonk, koja je kući odnela nagradu za najbolju glumicu za film "Million Dollar Baby" iz 2004.

Da bi glumila bokserku, Svonk ne samo da je morala da nauči kako da boksuje, već je preduzela rigorozan program treninga kako bi oblikovala svoje telo u telo posvećene sportistkinje.

Glumica je dobila rok od samo 90 dana pre početka snimanja, što znači da je morala da se zaista potrudi da to izvede.

- Moj trening se sastojao od dva i po sata boksa i otprilike sat i po do dva sata dizanja tegova svaki dan, šest dana u nedelji. Producenti su od mene tražili da dobijem skoro pet kilograma mišića. Dobila sam osam kilograma mišića. Počela sam sa 49 kilograma i otišla na 58. A da bih to uradila, morao sam da jedem 210 grama proteina dnevno.

To nije bio jedini put da je Svonk morala da se ugoji za ulogu, jer je od nje zatraženo da se ugoji skoro sedam kilograma za svoju ulogu u filmu "Osuđivanje" iz 2012.

Otkrila je da se borila da ispuni kriterijume jer je to uključivalo ogromnu promenu u njenoj ishrani i opštem načinu života.

Govoreći za "Evening Standard", rekla je: "Za svoje potrebe, volim da vežbam. Ali da bih dobila na težini, prekinula sam. Osim toga, ovo je bio nezavisni film. Mali budžet. Snimali smo dugo, puno dana. Nije bilo vremena za vežbanje".

- Obično jedem samo dok nisam sita. Na ovom snimanju, nastavila sam da jedem više. Čak i kada sam bila sita, ječa bih više. Pošto nemate gde da je potrošite, težina ostaje na vama.

Metju Mekonahi je smršao i izgubio snagu

Još jedan glumac koji je postigao uspeh sa dramatičnom gubitkom težine je Metju Mekonahi, koji je odneo nagradu za najboljeg glumca nakon što je izgubio oko 18 kilograma da bi igrao Rona Vudrufa u "Dalaskom klubu kupaca".

Oslanjao se na plan ishrane koji se sastojao od dijetalne koka-kole, belanaca i parčeta piletine dnevno da bi smršao i na kraju dostigao 65 kilograma.

Transformacije glumaca Foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

- Sreo sam se sa nutricionistom. Dao sam sebi četiri meseca da izgubim težinu. Imao sam svoje programirane obroke, izgubio kilogram i po nedeljno i spustio se na željenu težinu - rekao je tada.

Insistirao je da gubitak težine "iskreno nije tako težak", ali da je učenje da ponovo programira svoj život bio najteži izazov.

Rekao je: "Morate reprogramirati sve svoje navike, a dani postaju tako dugi. Mislite da je već vreme za ručak, a tek je 9.30 ujutru".

- Vodio sam dnevnik svoje ishrane i to je nešto što ću verovatno u nekom trenutku podeliti jer je to bila prava avantura.

I kako je težina pala sa njegovih mišićavih 83 kilograma na 64 kilograma, tako je opala i njegova snaga, piše "Daily Mail".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje