• 2

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prestala je da jede ove namirnice posle 14:30 i njeno telo se transformisalo

Vreme čitanja: oko 3 min.

Iako se nije merila, ova devojka ističe da je već posle par dana videla veliku promenu na svom telu

  • 2

Lauren Levinson je dve nedelje pred svoje venčanje odlučila da promeni način ishrane u nadi da će izgledati bolje tog dana.

Kako kaže, prestala je da jede ugljene hidrate, a svoje iskustvo je podelila na harpersbazaar.

- Odlučila sam da ovo uradim nakon što sam probala venčanicu i videla da moje grudi kipe iz korseta, a na rukama i leđima mi se vidi salo - kaže ova žena.

Prema njenim rečima, izbacivanje hleba, peciva i skroba, kao i mlečnih proizvoda, alkohola i prerađenog šećera odmah je dalo rezultate: primetila je da joj se smanjio struk i da su joj ruke izgubile u obimu.

- Bila sam zabrinuta kako ću izgledati na fotografijama. Hitno sam pozvala trenera slavnih Dejvida Kirša i nakon njegovih saveta u vezi sa treningom i ishranom moje telo se potpuno promenilo - priča ona.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by laurenlevinson (@laurenlevinson)

Lauren kaže da nije želela da bude na strogoj dijeti, te joj je trener dao savršen savet.

- Obratila sam se Kiršu i pitala ga: "Kako da se hranim, ako ne želim da jedem kuvani kelj i ribu za svaki obrok?" Hoću da napomenem da moj cilj nije bio da smanjim kilažu, već da se osećam vitko. Da li moram da uskraćujem sebi hranu da bih se osećala vitko? U čemu je tajna?

Kiršov odgovor bio je, navodi ova devojka, veoma jednostavan: tajna je u kontroli porcija i tajmingu.

- Bacila sam se na 12-dnevni plan. Počela sam da treniram pet puta nedeljno (i joga se računa!), imala sam i trening snage i prestala sam da jedem ugljene hidrate posle 14.30 - otkriva ona.

Lauren objašnjava da konzumiranje ugljenih hidrata ujutro i tokom celog dana pomaže da dobro funkcionišete u toku dana.

- Ugljeni hidrati zadržavaju vodu u vašem telu i počinjete da izgledate punije. Smanjivanje unosa ugljenih hidrata u određenom trenutku, kao što je 14.30, daje vašem telu prilku da apsorbuje i isprazni sav taj višak vode. Takođe vam daje vremena da ih sagorite tokom ostatka dana - priča ova mlada žena.

Ona se, kako kaže, fokusirala na konzumaciju ugljenih hidrata bez glutena i celovitih žitarica, jer su oni lakše svarljivi od složenih ugljenih hidrata.

- Namirnice kao što su ovas, sočivo, kinoa i smeđi pirinač najbolje je konzumirati pre 14.30. Ovi ugljeni hidrati su bolji od hleba ili testenine, jer su bogati vitaminima i mineralima koji su vam potrebni da dobijete mišiće. U zavisnosti od vaše težine i načina života, količina ugljenih hidrata koja vam je potrebna može da se promeni. Ne postoji određena količina ugljenih hidata koju osoba treba da pojede tokom dana. Ako ste muškarac i sportista koji trenira za predstojeću utakmicu, vaš unos će biti drugačiji nego kod mlade žene koja radi na korporativnom poslu ceo dan - ističe Kirš.

Lauren kaže da nije merila svoju kilažu, ali da je uočila velike promene i bez vage.

- Iako se nisam merila, farmerice su mi stajale mnogo bolje, a struk mi je bio daleko više oblikovan. Takođe, nisam se toliko brinula oko hrane. Znajući da za ručak mogu da pojedem parče pice u svakom trenutku, učinilo je da se ne osećam uskraćeno. Ništa nije bilo zabranjeno, tako da je postojala manja verovatnoća da ću žudeti za nečim i da će doći do prejedanja - zaključuje ona.

Primer jelovnika

Doručak: crna kafa, jedno kuvano jaje, komad integralnog hleba bez glutena sa puterom od kikirikija ili ovsene pahuljice bez glutena sa lanenim semenom, seckanim bademima i borovnicama

Ručak: Salata sa keljom, rotkvicama, šargarepom, semenkama bundeve, grilovanom piletinom, kinoom i četvrtinom slatkog krompira sa prelivom od balzamiko sirćeta. a za desert dve kockice tamne čokolade

Užina: Iseckano povrće poput krastavca, šargarepe i paprike pomešano sa humusom i šaka sirovih badema

Večera: Losos pečen u limunu i maslinovom ulju, pečeni brokoli, pečena bundeva i dve čaše belog vina

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: 3 vežbe, 5 minuta dnevno, prvi rezultati već posle 7 dana: Struk na kom će vam svi pozavideti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje

Komentari

  • Snežana

    27. april 2023. | 08:04

    Vino, tj alkohol, pred spavanje, za mršavljenje?!

    Podelite komentar