• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kojim obrokom su ove svetske zvezde započinjale dan: Doručak po meri legendi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovime su započinjali dane kada su se uspesi nizali

  • 0
Merilin Monro, Muhamed Ali, Elvis Prisli Foto-kolaž: Tanjug/AP, Profimedia AKG / SNAP

O poznatim ličnostima možemo dosta toga čuti i o njima učiti, pa tako su to uglavnom priče o putevima do slave.

Međutim, za naporan rad je potrebna energija i spremnost za produktivnost. Poznato je da nam energiju potrebnu za dan budi upravo doručak i da se može nazvati i najbitnijim obrokom u toku dana.

U kojim obrocima su uživali, pripremajući se za nove uspehe koji ih očekuju, podelila su jednom i poznata imena kao što su Merilin  Monro, Muhamed Ali, kao i Elvis Presli, piše "Theguardian.com".

Elvis Presli 

Elvis Presli, poznatiji i kao "kralj rokenrola" voleo je da u svom doručku uživa. A, ako ste takođe ljubitelj velikog doručka, onda možete probati omiljeno prvo jelo dana ove zvezde.

U pitanju je jedan bogati sendvič koji se sastoji od  hrskave slanina, putera od kikirikija, meda i banane, a zatim se ceo taj sendvič proprži na masnoći od slanine i puteru. Umesto banane možete staviti i iseckanu zelenu jabuku.

Elvis Prisli Presley Foto: Profimedia/Everett Collection

Merilin Monro

Monro je 1950-ih fotografisana kako umotana u posteljinu priprema, kako je rekla, njen uobičajeni doručak. Za prvi obrok u toku dana je uvek pripremala dva jajeta razmućena u jednu čašu ugrejanog mleka, što obezbeđuje oko trećinu dnevnih proteina odrasle osobe. Prokomentarisala je da, kada je vruće, razbije dva sirova jajeta u mleko, umuti ih viljuškom i pije dok se oblači.

- Ovo dopunjavam multivitaminskom pilulom i sumnjam da bi neki lekar mogao preporučiti hranljiviji doručak za devojku koja radi u žurbi. Možda hranljiv, ali ne posebno ukusan, zbog čega je lepši sa malo šećera i vanile - objasnila je tada.

Merilin Monro, Marilyn Monroe Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Muhamed Ali

Jedan od najpoznatijih sportista Muhamed Ali nakon pobede Džordža Formana izjavio je kako je uživao u velikom doručku koji se sastojao iz dva odreska i čak 12 jaja.

Muhammad Ali, Muhamed Ali Foto: Tanjug/AP

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Relaks-vežbe za istezanje leđa: Prijaće vam kao da ste bili na masaži

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Fitnes i zdravlje