• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrološka dešavanja od 12. do 18. februara: U utorak radikalni potezi, od subote nadalje ništa neće biti isto

M. M.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Astrolog Jasmina Mitrović predviđa šta nas očekuje do kraja nedelje

  • 0
Horoskopski znaci, znakovi astrologija Foto: Pixabay

Astrološki aspekti ove nedelje biće puni izazova.

Ponedeljak započinjemo lepim aspektom između Meseca i Venere koji najavljuje sedmicu u kojoj emotivni odnosi mogu dobiti na značaju. Probudiće se romantična osećanja, pa iskoristite ove aspekte da popravite svoje odnose, posebno ovog dana.

Kako je Mesec u znaku Ribe, ponedeljak ujutro možete dočekati pospani, a tokom dana bez fokusa i koncentracije. Bilo bi najbolje ako ovog dana možete provesti u mirnijoj atmosferi sa akcentom na kreativnost i zadatke koji podstiču inspiraciju. Neka vam ovog dana pažnja bude na lepoti življenja nego na detaljima i sitnicama. Posebno u prvom delu dana. Ne insistirajte na važnim razgovorima posebno ne na traženju krivca.

U drugom delu dana postajete aktivniji i borbeniji, pa dinamične situacije ostavite za ovaj deo dana. Idealno je za pokretanje važnih promena i prekretnica u životu. Kako je planeta Mars na posledenjem stepenu, lako ovog dana dolazi do konflikata i izazovnih situacija. Izbegavajte opasnosti i rizične situacije.

Utorak je jedan od najznačajnijih dana u nedelji jer ćemo imati veoma naglašenu energiju motivacije i volje, kao i preuzimanja inicijative. Planeta energije, Mars, ulazi u znak Vodolije nakon skoro dve godine. Ovu promenu će najviše osetiti Ovnovi, Škorpije i Vodolije u podznaku i znaku. Delovaće i na kolektivnom i na ličnom planu u vidu velike potrebe za slobodom i odvezivanju od nametnutih ograničenja.

Neko će napraviti radikalni potez usled ove energije dok će na globalnom nivou doneti energiju pobune, štrajkova, borbe za ljudska prava, velike promene u oblastima veštačke inteligencije, novitetima i izumima, kao i “bombardovanje” potpuno novim informacijama.

Ovog dana je prisutna jedna veoma eksplozivna i impulsivna energija pa možete očekivati neočekivano. Potpuno nepredvidive situacije se mogu dešavati u vama i oko vas. Možete dobiti potpuno iznenadne vesti, informacije i ponude.

Ovog dana je dobro uraditi nešto novo i drugačije, imati različit pristup od uobičajenog. Venera u lepom aspektu sa Neptunom donosi i aktivaciju romantike i zaljubljenosti ali i sklonost idealizaciji, mašti, zabludama i iluzijama. Ovo može biti čaroban dan kada se dešavaju predivni sinhroniciteti i životne prilike koje se jednom događaju.

horoskop, zodijak, astrologija Foto: Unsplash/Anda Deea

U sredu, dan koji se slavi kao dan Ljubavi, za mnoge sveti Trifun, planeta Mars se spaja sa Plutonom na nultom stepenu, pa se može očekivati jedna veoma turbulentna energija kroz okolnosti koje će se događati. Više su naglašene svađe i sukobi nego romantični manifesti ovog dana.

U popodnevnim časovima isplivaće i izvesni strahovi u vezi novca, vezanosti za nekoga ili nešto, strah od napuštanja i otpor ka promenama. Samo ako postignete da sve okrenete na šalu i održite vedro raspoloženje moći ćete da uživate u emotivnim odnosima. U suprotnom ne očekujte mnogo od ovog dana u tom smislu. Aktuelne su novi izumi, projekti, organizacije, poduhvati posebno u oblasti veštačke inteligencije, tehnoloških dostignuća, nauke, vazdušnog saobraćaja, interneta, IT tehnologije, pokreta i štrajkova u ime nekih kolektivnih prava čoveka.

Jako je važno ukoliko dolazi do konflikata ovog dana da se pogleda šira slika i zauzme stav koji štiti svačija prava a ne samo lični interes. Na taj način sagledavajući kolektiv i lični uticaj na isti, moći ćete postići maksimum dostignuća. Aktivirajte potpuno nove pristupe, pravce i projekte ovih dana. Imaćete veliku količinu energije i podrške, bitno je samo da se izdvojite svojom autentičnosti.

Tokom četvrtka aktuelne su teme partnerskih odnosa i finansija, pa ćete preispitivati svoju novčanu situaciju i koliko ste zadovoljni u emotivnim odnosima. To lako može rezultirati prekidom izvesnog odnosa ili prekretnicom. Ništa više ne može i ne treba ostati isto. Venera na poslednjem stepenu znaka Jarac ukazuje da su određeni stari pristupi vrednostima i finansijama, kao i odnosima došli do granice kada se nešto radikalno mora preduzeti.

Idealno bi bilo da pristupite novim načinima savladavanja ovih životnih oblasti. To ne znači da treba spaliti mostove za sobom, već da treba napustiti nefunkcionalne obrasce ponašanja i primeniti nove tehnike ili naučiti jove veštine za savladavanje prepreka na ovom putu. Vratite svoje dugove, učvrstite odnose i finansije. Ne dozvolite da vas neke informacije koje dobijete u večernjim časovima izbace iz ravnoteže. Ukoliko niste spremni nemojte voditi važne razgovore. Odložite ih za drugi dan.

horoskop, zodijak, astrologija, šolja, kafa, jesen Foto: Pixabay/AndaDeea

Petak je dan u kojem će kulminirati izvesni emotivni ili poslovno partnerski odnosi. Mnoštvo aspekata ovog dana doneće različite situacije koje će se smenjivati tokom dana. Možete imati neplanirane troškove, promenu planova i rasporeda kao i završnicu nekih odnosa i finansijskih konstrukcija. Sve to će pratiti unutrašnji nemir i konflikt kao rezultat nezadovoljstva. Imate osećaj da ne možete da ostvarite sve što želite, ili da se morate opredeliti za jedan pravac dok se istovremeno morate odreći nečega podjednako važnog.

Venera menja znak ovog dana pa će Bikovi i Vage u znaku i podznaku najviše će osetiti ovu promenu ali i svi ostali kroz određene odnose ili završetak nekog projekta koji je podrazumevao investicije. U večernjim časovima dolazi do poboljšanja komunikacije ili promene u ljubavnim odnosima. Idealno je da veče provedete u društvu voljene osobe ili ljudi sa kojima se osećate lepo. Da ne bi dolazilo do neprijatnih situacija sve okrenite na šalu i smeh. Osobu koja vam može biti zanimljiva u romantičnom smislu upoznajete preko prijatelja, na neobičnom mestu, pod spletom čudnih okolnosti, preko interneta ili posete nekom društvenom događaju.

Nastavak velikih i neočekivanih promena u emotivnim odnosima odvijaće se i tokom subote kada će se Venera spojiti sa Plutonom na nultom stepenu što će doneti prekretnicu u partnerskim odnosima.

Od ovog dana pa nadalje ništa više neće biti isto. U odnosima će biti naglašeno prijateljstvo, mentalna povezanost i velika sloboda. Svi ograničavajući odnosi koji vas sputavaju, manipulativne priče i veze zasnovane na ucenama i površnim temama neće moći opstati. Mnogi parovi mogu da se nadu pred raskidom ili razvodom, ukoliko se situacija značajno ne popravi. Izaći će krucijalne i surove istine na površinu i nećete više moći da okrećete glavu na drugu stranu.

Prioriteti i sistem vrednosti dolaze na dnevni red te je veoma važno da ozbiljno pristupite situaciji u kojoj se nalazite i ne odlažete rešavanje iste. Dolaze do vas neke zabrinjavajuće informacije pa možete biti okupirani time ili odlukama koje morate doneti. Merkur u kvadratu sa Uranom donosi neočekivane posete, vesti i razgovore, kao i izazove u polju saobraćaja i na kraćim putovanjima.

Nedelju završavamo u malo opuštenijoj atmosferi. Najbolje je isplanirati društvene igre ili neki vid razonode sa decom ili prijateljima. Ukoliko možete provedite dan u prirodi, vožnji bicikla ili nekom vidu kretanja, bez pokretanja nekih teških tema i ozbiljnosti, koliko je to moguće.

Sve tenzije preokrenite u šalu i gledajte vedrije na izazove koji se mogu pojaviti tokom dana. Izbegavajte ozbiljne teme i važne razgovore jer lako može doći do nerazumevanja ili da vas neko ne shvati ozbiljno.

Autor: Jasmina Mitrović

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Mesečni horoskop za februar 2024.

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Horoskop