• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Koliko često treba raditi piling lica? Tretman koji osvežava ten i briše umor

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prekomerni piling može da ukloni previše zaštitne barijere, ostavljajući kožu ranjivom na akne, suvoću, crvenilo i druge probleme sa kožom, upozoravaju stručnjaci

  • 0
Face Skin Scrub piling  kafa  nega kože  nega lica

Foto: Shutterstock

Piling je jednostavan i lak tretman posle kog će koža lica postati glatka i blistava. Uklanjanje odumrlih ćelija sa površine kože pomaže da ten zablista, a koža lica deluje osveženo i podmlađeno.

Iako ovaj tretman možete poveriti profesionalcima u kozmetičkim salonima, isto tako ga možete uraditi i sami u kućnim uslovima.

Ipak, koliko često bi trebalo raditi piling kod kuće, bez rizika da ćete oštetiti kožu?

Dermatolozi kažu da je dva do tri puta nedeljno optimalan broj piling tretmana koje koža lica može da podnese bez rizika od oštećenja.

- Vodite računa da prečestim korišćenjem drogerijskih ili domaćih smesa za piling ne oštetite zaštitnu barijeru kože - kaže dermatolog dr Ifi Rodni.

- Prekomerni piling može da ukloni previše zaštitne barijere, ostavljajući kožu ranjivom na akne, suvoću, crvenilo i druge probleme sa kožom. Ukoliko želite da priuštite koži odličnu negu i date joj mogućnost da bude blistava, ne zaboravite da je najvažniji savet “manje je više”.

Ako želite da isprobate domaći piling za čišćenje kože lica, možete koristiti mlevenu kafu, kristal-šećer, morsku so ili kukuruzno brašno sa bazom koju čini neko neutralno ulje, najbolje bademovo ili kokosovo.

Na umiveno lice nanesite piling masu, pa je nežno trljajte desetak minuta, a onda isperite mlakom vodom i ostavite da se lice osuši. Potom umasirajte serum, a onda i kremu koju inače koristite.

Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota