• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prikrivanje bubuljica korektorom: Izbegavajte ove greške prilikom šminkanja i imaćete ujednačen ten

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pre šminkanja povedite računa o pripremi kože

  • 0
Korektor, šminka, šminkanje Foto: Pexels

Svima nam se nekada desilo da nam na baš važan dan "iskoči" bubuljica na licu. Iako nije toliko vidljiva, nama se čini kao da će svi baš samo u nju i gledati. Pokušavamo da je sakrijemo šminkom - korektorima u boji, puderima, puderima za setovanje i tako, neznajući, pravimo samo goru situaciju i činimo da ona bude primetnija. Ovih sedam grešaka prilikom pokrivanja nesavršenosti na licu najčešće pravimo, a evo i kako ih izbeći, prema savetima Pinkville.

Preskakanje pilinga

Nakon što se umijete i odradite svoju redovnu rutinu negu, odradite i jedan mini-piling. Pilingom ćete otkloniti mrtvu kožu sa lica i mini krastice ukoliko ste neko ko "čačka" bubuljice i mitisere. Ako preskočite ovaj korak, korektor će samo učiniti vašu neravnu kožu izraženijom. Izaberite hidratantni korektor za suvu i ljuskavu kožu.

Ceđenje bubuljice

Najveća greška koju možemo učiniti je da sami cedimo bubuljice i mitisere. Ovo može dovesti do upale ili infekcije, a nestručno isceđenja bubuljica će ostaviti ožiljak ili hiperpigmentaciju. Takođe, biće teže pokriti to područje šminkom - ona će se ponovo napuniti, a krv koja će izlaziti će se skoreti i napraviti gromuljicu ispod sve te šminke.

Preskakanje prajmera

Prajmer ima moć da drži sve proizvode na licu tokom celog dana. Prajmerom ćete lepo pripremiti kožu za korektor i puder.

Korišćenje pogrešne četkice za šminkanje

Odabir pravog "alata" za nanošenje je izuzetno važan kada je u pitanju prekrivanje bubuljica. Za kožu sklonu aknama morate odabrati bjuti blender ili četkicu za korektor, pa sve to lepo utapkati prstima.

Brzo nanošenje pudera preko korektora

Trik za uredno šminkanje je omogućavanje proizvodima da malo odstoje. Ukoliko žurimo nemamo vremena za ovako nešto, ali u ovakvim situacijama moramo se prilagoditi. Kada nanesete prajmer, sačekajte malo, potom nanesite korektor i lepo ga utapkajte prstima, a potom nanesite puder koji ćete takođe pažljivo naneti i utapkati.

Različite boje za različite namene

Kada imate crvene bubuljice, potreban vam je korektor zelene boje da neutrališete crvenilo. Korektor narandžaste boje koristi se za skrivanje tamnih mrlja ili podočnjaka. Tako da uvek imajte i jednu paletu korektora u boji pri ruci za ovakve situacije.

Pogrešna nijansa korektora

Važno je da odaberete pravu nijansu korektora u skladu sa tonom i podtonom vaše kože. I svetlije ili tamnije nijanse mogu zapravo učiniti da se vaš bubuljica istakne umesto da je prikrije. Nemojte nijanse koje su previše svetle u odnosu na puder. Jedna do dve svetlije je sasvim dovoljna.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota