• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kloi Kardašijan je uklonila tumor koji joj se pojavio na licu: Apeluje na nošenje SPF-a i redovne preglede

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kardašijan je dodala da je dobila razultate dve biopsije od različitih lekara, a obojica su mislili da je kvrga "neverovatno retka" za nekoga njenih godina

  • 0

Rijaliti zvezda Kloi Kardašijan otkrila je u utorak da je razlog zašto su je obožavaoci videli sa zavojima na licu taj što je nedavno uklonila tumor. Ova 38-godišnjakinja je podelila vest u nizu priča na svom "Instagramu" storiju, podelivši fotografije svoje kože izbliza.

- Videla sam brojne priče o zavoju na mom licu, a neki od vas se pitaju zašto sam ga nosila poslednjih nekoliko nedelja. Nakon što sam primetila malu izbočinu na svom licu i pretpostavila da je u pitanju nešto kao bubuljica, odlučila sam da uradim biopsiju sedam meseci nakon što sam shvatila da se ne sklanja - napisala je ona.

Kardašijan je dodala da je dobila razultate dve biopsije od različitih lekara, a obojica su mislili da je kvrga "neverovatno retka" za nekoga njenih godina.

- Nekoliko dana kasnije rečeno mi je da moram odmah na operaciju da uklonim tumor sa lica. Pozvala sam nikog drugog do dr Garta Fišera, dragog prijatelja moje porodice i jednog od najboljih hirurga na Beverli Hilsu za kojeg sam znala da će se brinuti o mom licu - nastavila je Kloi.

Ona je napomenula da je jedini razlog zbog kog ona deli svoju priču podsetnik ljudima da idu na česte preglede, prepričavajući svoju zabrinutost kada su joj lekari pronašli kancerogeni mladež na leđima.

- Sa 19 godina imala sam melanom na leđima i uklonila sam ga, tako da imam predispoziciju za melanome. Ja sam neko ko nosi kremu za sunčanje svaki dan, religiozno, tako da niko nije izuzet i siguran od ovih stvari. Molim vas da ovo shvatite ozbiljno i redovno obavljajte samopreglede, kao i svoje godišnje preglede - apeluje rijaliti zvezda.

Rak kože je abnormalni rast ćelija kože koje se obično razvijaju na koži izloženoj sunčevoj svetlosti, odnosno sunčevim UV zracima, prema Klinici Mejo.

Karcinom bazalnih ćelija, karcinom skvamoznih ćelija i melanom su tri glavna tipa raka kože, dok je karcinom Merkelovih ćelija ređi, agresivniji oblik raka kože, prema Fondaciji za rak kože.

Faktori koji mogu povećati rizik od raka kože kod pojedinca uključuju, ali nisu ograničeni na, svetlu kožu, istoriju velike količine izlaganja suncu, mlade i porodičnu istoriju raka kože.

- Tako sam zahvalna što smo ovo rano "uhvatili". Imala sam sreće i sve što imam je ožiljak sa kojim mogu da ispričam priču. Većina ljudi nije toliko srećna kao ja, a ja sam zauvek zahvalna - zaključila je Kloi.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota