• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Borbu sa kilogramima je okrenula u svoju korist: Želi da sruši standarde lepote

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

S obzirom na to da se bavi modelingom i da ima milionsku publiku, ona ne krije da zarađuje novac zbog svog tela

  • 2
Heather Johnson model obline plus size

Foto: Profimedia/Mediadrumworld.com/@heatherj.143

Heder Džonson (39) iz Južne Karoline je oduvek imala problem sa viškom kilograma. Kako kaže, više puta je bila na raznim dijetama, ali bi retko koja urodila plodom. 

Heder nije bilo jasno zbog čega su njene proporcije tela takve, a onda je nedavno otkrila da boluje od lipoedema - bolnog stanja koje uzrokuje abnormalno nakupljanje masti na nogama i rukama, dok šake i stopala ostaju iste veličine.

Osobe koje imaju ovo oboljenje poput Heder najčešće imaju manji struk i torzo u odnosu na ruke i na donji deo tela, piše News18.

Heder nije bila svesna svoje dijagnoze, te kaže da je provela decenije života na dijetama u nadi da će imati vitku figuru. 

- Ceo život sam imala problem sa viškom kilograma, a prvi put sam sa šest godina shvatila da sam gojaznija od druge dece, pa sam u razgovoru sa roditeljima odlučila da krenem na dijetu - rekla je ona.

Heder se oduvek borila sa kilažom, pa je tako sa samo 30 godina imala više od 192 kilograma. U dogovoru sa stručnjacima, ova žena je odlučila da ode na operaciju želuca i smanji ga, pa je na taj način smršala više od 75 kilograma.

Uprkos operaciji, salo joj se nije pomeralo ni sa ruku ni sa nogu i sada posle nekoliko godina teži oko 130 kilograma.

- Prihvatila sam svoju realnost. Pre šest godina, odnosno 2016. godine sam započela svoju karijeru modela i trudim se da rušim standarde lepote - kaže Heder koju na društvenim mrežama prati više miliona ljudi.

Heder je prihvatila svaki milimetar svog tela, a žene koje imaju problem kao ona ili višak kilograma, bodri fotografijama koje objavljuje, a na kojima nosi donji veš, uske haljine i kratke suknje.

- Odlučila sam da prihvatim svoje telo, jer ako ne volite sebe, niko drugi neće - napisala je Heder ispod svoje objave na Instagramu.

S obzirom na to da se bavi modelingom i da ima milionsku publiku, Heder ne krije da zarađuje novac zbog svog tela.

Video: Marija je odlučila do leta da smrša 70 kilograma: Ovo je njena priča

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Moda i lepota

Komentari