• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bjuti rutina pomoću koje Džej Lo uvek izgleda savršeno: Ovo su njeni šminkerski trikovi

Vreme čitanja: oko 3 min.

Slavna glumica i pevačica smatra da žene mogu da koriste svu šminku na svetu, ali im to neće pomoći ako nisu srećne i ako im koža nije zdrava

  • 0
Jennifer Lopez, Dženifer Lopez

Foto: Profimedia/Nancy Rivera / SplashNews.com / Splash

Dženifer Lopez je ikona u svakom smislu - uživamo u njenim glumačkim i muzičkim hitovima, stajlinzima, ali i bjuti savetima koje rado deli sa publikom. Od garderobe, preko manikira, pa sve do načina šminkanja ona zasigurno postavlja trendove.

Sa lansiranjem svoje linije "JLo Beauty" i izdanja "Vogue Beauty Secrets", Lopez konačno deli tajne svog besprekornog izgleda i negovane kože. Počevši od rutine nege do malih šminkerskih trikova, pevačica nas vodi kroz svoje rituale koji joj pomažu da uvek izgleda kao da je spremna za crveni tepih.

Ritual započinje pravljenjem prijatne atmosfere uz paljenje mirisne sveće za čiji miris tvrdi da je njen zaštitni znak. Dnevne pozitivne afirmacije su takođe deo rituala nege.

Sve počinje dobrim čišćenjem - blagom gelastom umivalicom iz "JLo Beauty" kolekcije. Posebnu pažnju obraća na vrat i dekolte.

- Moja najveća tajna za ovakav izgled je zapravo san. Trik kojim se služim kada nemam vremena za san jeste da ili spavam manje od četiri ili više od sedam sati - kaže Dženifer.

Sledeći je serum sa maslinovim uljem koji daje baš ono što je neophodno da ona odiše zdravim sjajem.

Potom sledi dnevna krema sa SPF-om, koja svakako olakšava ceo proces. Nega usana je takođe važna, pa nanosi balzam koji će i njih hidrirati. Kremu za predeo oko očiju nanosi i između obrva i kaže:

- Do 25. godine imate lice sa kojim ste se rodili, posle toga imate lice kakvo zaslužujete.

 

Korektor nanosi samo na tamnije delove na licu - ispod očiju, ali i na linije ispod nosa, na nos, i malo iznad njega. To lepo utapkava odgovarajućom pljosnatom četkicom.

Za konture meša nekoliko nijansi i nanosi ih malo iznad mesta koje je za to inače predviđeno, da dobije prirodan lifting. Konturiše i nos i čelo, a obe strane nosa izbeljuje korektorom.

Posebnu pažnju obraća na konturisanje usana - njen trik je da ih osenči i onda sve dobro izblenda za dobijanje efekta punoće.

Tek posle svega toga sledi puder koji nanosi preko svih drugih proizvoda. Svetlije nijanse nanosi na mesta koja je već prethodno "izbelila" korektorom.

- Možete imati i svu šminku na ovom svetu, ali to vam neće pomoći ako niste srećni i ako vam koža nije zdrava. To se ni sa čim ne može pokriti - kako se osećate iznutra, kako brinete o sebi. Ljudi to vide  - decidna je Dženifer.

Njen trik za naglašavanje očiju jeste nanošenje tamnobraon senke ispod vodene linije i malo na gornji kapak, baš uz same trepavice. Svetliju boju nanosi na ceo kapak i ponovo tamniju nijansu na spoljašnji ugao kapka. To sve blenda blago narandžastom senkom sa sedefom.

Kremasto rumenilo u boji breskve nanosi četkicom kojom je nanosila i puder i sve to spušta malo i na vrat kako bi bilo ujednačeno. Vrlo tankom četkicom nanosi hajlajter na sredinu nosa i ispod obrva, pa nos dodatno konturiše bronzerom u kamenu.

Kaže da je na TikToku naučila sjajan trik za usne - precrtava donju usnu i pravi jaku liniju na sredini, a gornju usnu naglašava jakim linijama na kupidonovom luku, pa nanosi sjaj. Sasvim malo popunjava svoje već bujne obrve i tek na kraju transparentnim puderom u prahu setuje celo lice.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota