• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kosa Tine Tarner bila je početak njenog ponovnog rođenja: "Perika je bila spas"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Shvativši svestranost koju perike pružaju, "kraljica rokenrola" ih je nosila i na sceni. Ali, nije želela da joj perike izgledaju kao "zavesa od lažne kose", pa je počela samostalno da ih konstruiše tako da liče na prirodnu kosu

  • 0
Tina Tarner, Tina Turner

Foto: Tanjug/AP

Tina Tarner, koja je umrla u sredu u 83. godini nakon borbe sa dugotrajnom bolešću, bila je poznata po svojim divljim frizurama, koje su novinari opisivali kao "veće od života".

Dok je odrastala, Tarnerova, poznata i kao Ana Mej Bulok, uvek je upoređivala svoju kosu sa kosom svoje sestre.

- Njena kosa je bila meka, dok je moja kosa bila veoma puna i gusta - otkrila je Tarner u intervjuu za Rolling Stone 1986. godine.

Kada je započela karijeru šezdesetih godina prošlog veka, pevačica je eksperimentisala sa svojim prirodnim loknama. Tarnerova je imala tipičnu podignutu frizuru, koju su u to vreme pravili mnogi umetnici poput Dajane Ros, Tami Terel i Kim Veston.

Međutim, nakon užasnog iskustva u frizerskom salonu, došlo je do obrta.

- Bila sam u frizerskom salonu, a frizerka je dozvolila da mi blanš ostane predugo na glavi - podelila je ona u biografiji iz 2018. godine - "Tina Turner: Moja ljubavna priča".

Relaksirajući tretman ostavio je njenu kosu lomljivom i nije mogla da napravi podignut izgled za nastup te večeri. Sledeća i jedina opcija bila je perika.

- Bila je potrebna nesreća, ona koja se ispostavila kao prikriveni blagoslov, da me podstakne da nabavim svoju prvu periku - napisala je ona.

Shvativši svestranost koju perike pružaju, "kraljica rokenrola" ih je nosila i na sceni. Ali, nije želela da joj perike izgledaju kao "zavesa od lažne kose", pa je počela da konstruiše sopstvene perike koje liče na prirodnu kosu.

Tina je pratila različite trendove frizura sa svojim perikama, od kratkih do duge kose. Želela je da se dobro zabavlja na sceni, a to što je kosa izgledala besprekorno nakon intenzivnog nastupa bio je dodatni bonus.

- Perika mi je spasila život, ali i više od toga; dopao mi se način na koji je izgledala, kako se kosa pomerala kada sam se pomerila, kako je bila ravna i lepa i kako je imala stil, bez obzira na to šta sam radila - bila je iskrena Tina.

Međutim, kada se rastala od nasilnog muža Ajka Tarnera, odlučila je da je vreme da ponovo osmisli svoj imidž sa kultnom plavom grivom.

U intervjuu Good Morning America iz 1985. godine, otkrila je korake kojima se služi da postigne svoju frizuru:

- Pre svega, morate da ih operete i pustite da se same osuše. Onda ih morate razbarušiti češljem i istrljati gelom za kosu i ponovo razbarušiti. Ovo ponavljam otprilike tri puta.

Začešljala je sve svoje perike, kupljene iz Afrike i Italije, kako bi zadržala identičan izgled.

- Nisam iznenađena kada ljudi misle da je moja perika moja sopstvena kosa, jer sam je uvek smatrala delom sebe. Na neki način, to je moja kosa - rekla je ikona u svojoj biografiji.

Tarnerova je na kraju smanjila veličinu sa masivne grive na manju frizuru sa plavim i smeđim pramenovima.

- Volela sam udobnost koju su mi perike davale i lakoću sa kojom su garantovale sjajan izgled, ali uvek sam imala neke strahove. Nemoj da se smeješ, ali uvek sam bila malo nervozna zbog započinjanja veze sa novim muškarcem, jer nisam znala kako će moja perika biti prihvaćena. Koliko god sam volela udobnost i laku lepotu, uvek sam rizikovala da upoznam muškarca koji bi mogao imati problem da se romantično poveže sa Tinom, sa njenom raskošnom kosom i glamuroznim ukrasima, ali koji se budi sa Anom Mej. Šta ako je bio razočaran mojom pravom verzijom? - pisala je u memoarima.

Kako je starila, Tina Tarner je nosila manje obimne frizure, držeći se jednostavnijeg izgleda, piše "Post".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Odlazak kraljice rokenrola: Buran život i karijera od 60 godina Tine Tarner

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Moda i lepota