• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njihov brak od razvoda spasio je petominutni trik: Bolja komunikacija, otvorenost i razumevanje partnera

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bili su pred razvodom dok nisu počeli da više komuniciraju u jutarnjim terminima

  • 0

Započinjanje dana šoljicom kafe i ćaskanjem sa partnerom je ritual koji bi mogao da spreči razvod, smatra Aston Simonds, koja se bavi proučavanjem odnosa.

- Moj muž i ja ovo radimo svaki dan jer je tako dobar osećaj i odmah se osećamo povezanije - napisala je u članku na "Kidspot".

Pre samo četiri godine, Simonds i njen suprug su razmišljali o razvodu - njihovi razgovori su se vrteli oko kućnih poslova, računa i roditeljstva, začinjeni raspravama o tome ko je radio više, a ko nedovoljno. Rastrzani između posla, večere, čišćenja kuće, obaveza van kuće - činilo se kao da nisu imali nimalo vremena za razgovor.

Umesto da ujutru ponesu kafu sa sobom i krenu u dan, dogovorili su se da uspore i da svakoga dana zajedno pijuckaju kafu pre polaska na posao i pričaju, a sve u nadi da će to spasiti njihovo partnerstvo.

- To ne samo da je spasilo naš brak, već je potpuno transformisalo našu vezu. Zato što je ovaj trik više od kafe, to je trik za odnose koji nas održavaju povezanima, čak i usred životnog haosa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Aston Simmonds (@aston_simmonds)

Njeni klijenti uglavnom potvrđuju da je komunikacija jedan od najvećih izazova u odnosima.

Prvo, oni počinju sa izražavanjem onoga što svako oseća prema sebi i o njihovom odnosu sa namerom da saslušaju i sve što ima da kaže druga osoba. Nakon toga sledi vreme za razmišljanje o pozitivnim aspektima vašeg partnerstva i vaše veze da biste cenili i slavili jedno drugo pre nego što odustanete, kaže Aston.

- Treći deo razgovora uz kafu je da stvorite siguran prostor za vašeg partnera da izrazi sve zabrinutosti, brige ili neizgovorene misli. Neophodno je da se oba partnera osećaju ugodno i bezbedno da otvoreno dele. Namera je da zadržimo prostor neosuđivanja jedni za druge.

Zatim, Simonds preporučuje da odvojite nekoliko trenutaka za komuniciranje ličnih i zajedničkih ciljeva kako biste uskladili svoju viziju budućnosti i smislili načine da se međusobno podržite dok ostvarujete svoje snove.

Na kraju, oni odlučuju koje radnje da preduzmu u budućnosti - na primer, da li vam je potreban izlazak, malo vremena samo za vas dvoje.

- Završni korak u procesu je da budete jasni o konkretnim koracima koje treba da preduzmete i zajedno odlučite o najboljim rešenjima - napisala je Simons u članku koji prenosi "Post".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ona je preniska, on je previsok: Evo kako njihova ljubav funkcioniše

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle