• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čudan trik moje mame sa "kolačićima" deluje: Ne mogu da verujem, ali našla sam dečka

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve što vam treba je testo za kolače i pećnica da navedete momka sa kojim ste izašli - da misli na vas

  • 0
Kolačići, ljubav Foto: Shutterstock

Ljubav je u vazduhu — i miriše na kolače.

Fia Džejms (27) otkrila je viralnom videu na TikTok-u veoma zanimljiv hak za ljubavni sastanak, koji je sa njom podelila njena majka.

- Užasno je čudan i zvuči glupo - ali funkcioniše! - poručila je Fia svojim pratiocima: - Pre nego što pozovete momka u kući obavezno ispecite kolačiće neposredno pre nego što stigne, tako da vam stan još miriše na njih.

Džejmsova otkriva da je prvi put kada je njen tadašnji dečko došao u stan, šetao i njuškao okolo, a potom pohvalio kako joj stan dobro miriše, ali ona se samo ponašala kao da njen stan uvek ima tako  ukusnu aromu koja, eto lebdi u vazduhu.

- Prevarili smo ih i manipulisali njima, a sada svaki put kada pomirišu kolačić, misliće na nas. Ispecite kolačiće! - zaključila je je Fia.

@fiajames_ I think diane keaton said it first but still #datingadvice #datinghack #fyp ♬ original sound - Fia James

Video je sakupio 11,8 miliona pregleda, a more ljudi joj je zahvalilo na savetu.  Oni koji su se požalili da baš i nemaju odgovarajuće alate i veštine za kuhinju, primetili su da bi  i sveća sa mirisom kolačića od vanile takođe mogla da uradi trik.

Ovaj trik, zapravo, kako prenosi "NY Post" oponaša Pavlovov efekat, odnosno "klasično uslovljavanje", koje kaže da određeno ponašanje može da se nauči "kroz ponavljanje sa neutralnim znakom". Teorija je zvanično razvijena kada je fiziolog Ivan Petrovič Pavlov pokazao da psi mogu da budu uslovljeni da počnu da balave na sam zvuk zvona, ako se im se taj zvuk više puta ušta u isto vreme kada im se daje i hrana.

E sad, kako smo došli od toga da psu date kost i da momku date kolačić sa istom namerom je druga priča. Ipak, kolači su, sudeći prema društvenim mrežama, vrući i spremni, jer savet izgleda  funkcioniše.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šta biste pre izabrale - savršenog muškarca ili milion evra?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle