• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prevario je sa mlađom koleginicom, proglasio alkoholičarkom, uzeo sina: Sudbina najlepše devojke Juge je tužna

J. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Naime, po okončanju braka, Radeljak je insistirao da on preuzme brigu o dečaku. Glumica to nije želela da prihvati, te je Dikan, kako se navodilo, odlučio da joj napravi pakao od života

  • 0
Beba Lončar Foto: Keystone Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Anđeoska lepota, uloge u najboljim filmovima tadašnje jugoslovenske produkcije, novac, slava, ugled, beli "mercedes" kabriolet, bunda i veliki dijamant - sve je to imala Desanka Beba Lončar, "it" devojka 1960-ih i 1970-ih.

Sa svega 17 godina odgirala je svoju prvu ulogu u partizanskom filmu "Deveti krug", nakon čega je dobila ponudu da se pojavi u kultnom ostvarenju "Ljubav i moda". Uloga u ovom ostvarenju donela joj je neverovatnu popularnost i titulu srpske Brižit Bardo.

Ipak, ona se na vrhuncu slave povukla, a tome je doprinela njena najveća, ali najnesrećnija ljubav.

Idiličan početak sa Josipom Radeljakom

Fatalan susret Bebe Lončar i preduzetnika Josipa Radeljaka Dikana dogodio se na dubrovačkom Stradunu. Par je zajedno često boravio u Rimu gde ih je dovodio posao. Glumica je dolazila voljenom i u njegov rodni Split, a i on je nju posećivao u Beogradu. Kako su pisali domaći mediji, svojevremeno je Radeljak rekao da mu je Beba jedina i najveća životna ljubav.

Njih dvoje dobili su sina Lea, zbog čega je glumica odlučila da napusti karijeru i potpuno se posveti detetu i delovalo je da je sve među njima idilično.

- Tri kilograma i 150 grama, 52 dugačak, crven, sa zaliscima… Kad sam ga uzela u ruke, filmovi, snimanja, slava, sve je to za mene bio neki drugi svet. Život u bolnici duboko me je izmenio. Napustila sam glumu i odlučila da budem s detetom, da ga dadilje ne vuku po setovima - izjavila je u jednom intervjuu.

Ipak, 1994. godine, kada je Leo imao šest godina, odlučili da se razvedu. Ubrzo se saznalo da je Josip Radeljak Bebu varao sa glumicom Enom Begović, kojom se kasnije i oženio.

Iako su se u medijima pojavljivale neke njene izjave o Josipovoj neveri i raspadu braka, Beba se od tada potpuno povukla iz javnosti i više nije želela da komentariše ništa vezano za taj deo svog života.

- To se zove zamor materijala. Sećam se da smo živeli fantastično i posle smo počeli da idemo na živce jedno drugome. Dok je odnos muškarca i žene stalno zavođenje, ništa nije problem... Ljubav, nažalost, nije večna, ma koliko mi žene to romantično želele. I tu su muškarci pametniji. Oni se lakše upuštaju u nove veze, više rizikuju. To je zato što živimo u muškom svetu. Njima se preljuba oprašta, a kojoj bi ženi bilo oprošteno da ostavi muža s decom i nađe 20 godina mlađeg frajera? Pa stavili bi je na stub srama! Samo, ko smo mi da sudimo ljubavi? - prenosi Puls onlajn glumičine reči.

Uzeo joj i sina

Kako je jednom prilikom pisao "Jutarnji.hr", čini se da je upravo Dikan uticao na tu njenu odluku, posebno kad se ima u vidu njihova borba za starateljstvo nad sinom.

Naime, po okončanju braka, Radeljak je insistirao da on preuzme brigu o dečaku. Glumica to nije želela da prihvati, te je Dikan, kako se navodilo, odlučio da joj napravi pakao od života.

Prema pisanjima pomenutog medija, Josip je Bebu proglasio alkoholičarkom i na dve godine je smestio na kliniku za odvikavanje. Nakon što je izašla, savetovao joj je miran život u Beogradu i da zaboravi na Lea, a da će mu on zauzvrat obezbediti najbolje obrazovanje, a posle punoletstva će na sina prepisati sve svoje nekretnine.

Kako je Leo godinama studirao u Londonu, pričalo se da su se on i njegova majka godinama tajno sastajali tamo, te da je ona na taj način bila deo njegovog života.

(Ona.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Svadba odbojkašice Katarine Lazović i košarkaša Nemanje Dangubića

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle